avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor in schengen
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor in schengen

Minor in schengen.
Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca vom adera la spatiul Schengen, in ce conditii voi putea calatori cu un minor de 8ani, domiciliul la mine, fam monoparentala, custodie comuna cu tatal care nu isi da acordul pt procura. Va fi necesar pasaportul? Acordul tatalui? Ma intereseaza calatorii doar in spatiul schengen. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Anastasia gar , utilizator 22:08, 12 Septembrie 2023
Intai sa intram si apoi mai vedeti. Teoretic, nu va mai fi nevoie de acordul tatalui.
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2023
gi-jane2, moderator
Ma intereseaza si daca va fi nevoie de pasaport. Si pt pasaport e nevoie de acordul celuilalt parinte. Dne ajuta sa intram in Schengen!
Nimeni nu stie raspunsul??
deocamdata nu suntem, deci ...
cum copilul nu are buletin, va calatori cu pasaportul si pt pasaport trebuie acordul tatalui sau o hotarare a instantei pt suplinire acord.
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
gi-jane2, moderator
Nu e de ajuns certificatul de nastere? Adica trecerea dintr_un stat schengen in altul nu va fi cum se face azi trecerea dintr_un judet in altul? Intre Belgia, Franta, Spania Italia etc nu exista la acest moment nici un control vamal.

Alte discuții în legătură

Trecere frontiera minor spatiu schengen pinko pinko Bună ziua, as dori sa am un răspuns cu privire la circulația unui minor în spațiul Schengen în cazul în care România ar adera la acest spațiu. Mai ... (vezi toată discuția)
Minor in strainatate crisa.criss crisa.criss Buna seara, Eu urmeaza sa lucrez pentru o perioada de 2 ani in Belgia insa aici in tara vor ramane parintii, sotul si cele doua fiice in varsta de 4 si 8 ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma intorc in tara cu copilul? vmaria vmaria sunt casatorita cu un cetatean italian. avem un copil nascut in Romania. tatal nu mai locuiest cu noi de 2 ani. respectand legea 'ultimului domiciliu' ... (vezi toată discuția)