avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor in schengen
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor in schengen

Minor in schengen.
Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca vom adera la spatiul Schengen, in ce conditii voi putea calatori cu un minor de 8ani, domiciliul la mine, fam monoparentala, custodie comuna cu tatal care nu isi da acordul pt procura. Va fi necesar pasaportul? Acordul tatalui? Ma intereseaza calatorii doar in spatiul schengen. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Anastasia gar , utilizator 22:08, 12 Septembrie 2023
Unde si cand se va solicita pasaportul copilului daca se vor desfiinta granitele? Va referiti la un eventual control al actelor pe strada de rutina?
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
Anastasia gar, utilizator
Deocamdată mai așteptați sa intram.
De asteptat asteptam vrand nevrand. Aveti idee cum e in acest moment calatoria unui minor din actualul spatiu Schengen in interiorul acestuia? Un minor francez de ex in custodie comuna poate calatori in Belgia de ex cu un singur parinte avand nevoie sau nu de pasaport? E important sa stiu daca demarez proces de substituire acord pt pasaport...multumesc
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
Anastasia gar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere frontiera minor spatiu schengen pinko pinko Bună ziua, as dori sa am un răspuns cu privire la circulația unui minor în spațiul Schengen în cazul în care România ar adera la acest spațiu. Mai ... (vezi toată discuția)
Minor in strainatate crisa.criss crisa.criss Buna seara, Eu urmeaza sa lucrez pentru o perioada de 2 ani in Belgia insa aici in tara vor ramane parintii, sotul si cele doua fiice in varsta de 4 si 8 ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma intorc in tara cu copilul? vmaria vmaria sunt casatorita cu un cetatean italian. avem un copil nascut in Romania. tatal nu mai locuiest cu noi de 2 ani. respectand legea 'ultimului domiciliu' ... (vezi toată discuția)