avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dezvoltator(racordare fictiva la curent pentru a vinde ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dezvoltator(racordare fictiva la curent pentru a vinde case)

Buna dimineata!
Am cumparat o casa acum doi ani intr-un complex facut de un dezvoltator , credit noua casa. Dezvoltatorul persoana fizica (pe numele mamei) el insa fiind imputernicit care s-a ocupat efectiv cap coada de constructie a montat un contor electric fictiv pentru a trece "evaluarea" si a ne putea vinde casa , noi fiind conectati real la curent de santier Suntem peste 10 case in aceeasi situatie unii de mai bine de 2 ani , altii mai recenti mutati , majoritatea prin credite imobiliar/noua casa , De atunci ne tot amana cu racordarea individuala , inventand tot timpul fel si fel de scuze , fiind vorba de o extindere retea. Mai nou ne santajeaza pe noi cu "taiatul" curentului de santier in cazul in care unul din vecini nu mai vrea sa i plateasca factura (parte egala din factura totala) pana nu rezolva cu racordarile individuale. Ne am gandit in numeroase randuri sa actionam in instanta insa ne este frica sa nu ramanem fara curent pana cand instanta se pronunta .
Tin sa mentionez ca o parte din casele vandute sunt pe persoana fizica ca mai ulterior a transferat pe persoana juridica ( care e pe alta persoana din familie) . 3-4 case persoana juridica + 5 la vanzare , si 5-6 case persoana fizica .
Orice sfat in aceasta speta ne ar fi de ajutor .
Ps: in ctr bineinteles ca este trecut ca avem toate utilitatile , nici nu mai mentionez de diferentele/lipsurile mai mult sau mai putin vizibile din proiect vs realitate.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:24, 19 Ianuarie 2024
Dezvoltatorii nu mai pot vinde locuinte fara a fi racordate la utilitati cdin 2020

Legea nr. 7/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii şi pentru
modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii În vigoare de la 11 ianuarie 2020
O aveti aici:
[ link extern ]

Citi va rog
[ link extern ]
Stiu ca nu mai au voie si totusi deoarece au montat un contor fictiv ( doar de decor) au reusit sa "pacaleasca" evaluatorul si sa vanda 10 case.
Intrebarea este ce putem face noi ca beneficiari in aceasta situatie nici sa nu ramanem fara curent daca dam in judecata. ( daca il dam in judecatata poate sa taie curentul de santier si noi sa ramanem fara pana la solutionare).

w_v_w_v a scris:

Dezvoltatorii nu mai pot vinde locuinte fara a fi racordate la utilitati cdin 2020

Legea nr. 7/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii şi pentru
modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii În vigoare de la 11 ianuarie 2020
O aveti aici:
[ link extern ]

Citi va rog
[ link extern ]

Factura vine pe numele dezvoltatorului și după aceea el refactureaza în cote egale? Și nu s-a sesizat Furnizorul de consum mare pe o locație? Sau acolo are spatele acoperit. Atunci chiar nu aveți ce face

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezvoltator racordare energie electrică imobil credit ipotecar Ion Oana M. Ion Oana M. Bună ziua. Suntem în proces de achiziție a unui imobil (casă și curte). A fost achitat avansul, urmând ca restul sumei să fie plătit prin credit ... (vezi toată discuția)
Probleme cu dezvoltatorul ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Sunt locatar intr-un bloc nou construit de un dezvoltator.M-am mutat de 1 luna in bloc.Cind am cumparat,in contract scrie ca apartamentul este ... (vezi toată discuția)
Salut, am cumpărat recent un apartament nou direct de la dezvoltator, ... matei97 matei97 Salut, am cumpărat recent un apartament nou direct de la dezvoltator, dar acesta nu are contor electric. Apartamentul a fost legat la casa scării, iar ... (vezi toată discuția)