avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... anulare antecontract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

anulare antecontract vanzare cumparare

Situatia mea este urmatoarea: Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un imobil in calitate de cumparator, platind si un avans. In urma verificarii actelor in fata notarului, s-a ajuns la concluzia ca proprietarul nu detinea autorizatii pentru anumite modificari aduse imobilului(extindere pe spatiul comun din scara blocului). Am intrebat de cateva ori daca are autorizatie si mi-a raspuns ca da, martorii confirma acest lucru, dar nu este trecut in antecontract o asemenea clauza.

Intrebarea mea este: se poate anula acest antecontract in acest caz si eu sa-mi recuperez avansul? Proprietarul refuza sa-mi inapoieze avansul pe motiv ca ne-am razgandit, dar el practic a incercat sa ne insele.
Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
gechi123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:32, 29 Ianuarie 2010
Cred ca ar fi mai bine sa va restiutie suma data ca avans daca nu obtine autorizatiile respective si efectuarea unei noi lucrari cadastrale pentru intabulare.
Daca refuza amintiti-i ca putei sa faceti o sesizare la inspectia in constructii. Amenzile sunt usturatoare si cu obligatia de a aduce imobilul la starea initiala.
Inainte de a semna antecontractul trebuia sa cereti toate actele.
In coditiile date putei cere anularea acelui antecontract dar numai prin instanta daca nu va intelegeti. Cautai totusi un avocat sa va consilieze.Singur este mai greu.
eu exact asta vreau, sa-mi restituie avansul, chiar daca m-a incurcat destul de mult si am avut ceva cheltuieli pana acum daturita lui.
Cat despre avocat, cam asta caut aici pe forum :D.
ceri anularea in instanta pentru vicii ascunse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans " prima casa" dragomirv dragomirv Buna ziua! Ma aflu intr-o situatie dificila si am nevoie urgenta de indrumarea unei persoane avizate. Intentionand sa cumpar un imobil prin programul ... (vezi toată discuția)
Garantie pentru o vanzare-cumparare T Adrian T Adrian Buna ziua , va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema , Am o casa de vanzare si am delegat o agentie imobiliara sa se ocupe de vanzarea imobilului , eu find ... (vezi toată discuția)
Imobiliare marbostgms marbostgms Am dorit sa cumpar o casa. Am mers am vazut-o si am incheiat la notar un act prin care am dat vanzatorului 200 euro avans pana la intocmirea contractului de ... (vezi toată discuția)