avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! As dori sa știu, dacă familie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! As dori sa știu, dacă familie monoparentala înseamnă ...

Bună ziua! As dori sa știu, dacă familie monoparentala înseamnă și mama care are doi copii în creștere, divorțată, domiciliul copiilor stabilit la mama, dar având custodie comuna cu tatăl? Pentru faptul ca avem stabilita custodia comuna, asta înseamnă că nu mă incadrez la familie monoparentala, pentru a beneficia de anumite drepturi?
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 19:58, 16 Septembrie 2023
Familia monoparentala este, generic vorbind, familia formata dintr-un parinte si copil/copii. Pentru anumite drepturi, sub aceeasi terminologie de familie monoparentala, legea prevede anumite conditii suplimentare pentru acordarea lor (de ex.venitul lunar, la care se poate avea in vedere si pensia de intretinere achitata de celalalt parinte, daca este cazul). Spre exemplu, aveti o definitie legala in Legea nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei - Beneficiază de alocație și familia formată din persoana singură și copiii aflați în întreținerea acesteia și care locuiesc împreună cu aceasta, denumită în continuare familie monoparentală.
Deci, trebuie sa vedeti, in concret, ce se intelege prin familie monoparentala in cazul drepturilor de care doriti sa beneficiati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia complementara cpaula cpaula O studenta la zi fara bursa poate lua in acelasi timp alocatie de sustinere monoparentala(copil de 7 ani in intretinere) si alocatie complementara? Acum ... (vezi toată discuția)
Alocatie complementara stefaniaalina75 stefaniaalina75 Care este suma pe membru de familie pentru alocatia complementara? (vezi toată discuția)
Alocatie suplimentara gicuta68 gicuta68 Am 2 copii si traiesc in concubinaj cu o persoana.Eu am dreptul la alocatie suplimentara daca inafara de salariu meu nu am alt venit? Mentionez k nu primesc ... (vezi toată discuția)