avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Prestez servicii contracost fara a avea SRL sau PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Prestez servicii contracost fara a avea SRL sau PFA

Daca prestezi servicii contracost fara a avea SRL sau PFA , ce se poate intampla ?
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:30, 20 Septembrie 2023
Buna ziua

Povestea dvs intruneste elementele constitutive ale infractiunii de evaziune fiscala.
Și exista o suma de la care se pedepsește doar cu amenda sau se pedepsește direct cu închisoare?

Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua

Povestea dvs intruneste elementele constitutive ale infractiunii de evaziune fiscala.


Chiar daca nu aveti firma inregistrata la Registrul comertului, puteti declara venitul la ANAF ca PFI, in vederea impozitarii si taxarii.
La un moment dat, ANAF se va autosesiza, veti fi impus din oficiu pentru o perioada anterioara de 5 ani, Veti plati amenda contraventionala, majorari de intarziere, penalitati si dobanzi la sumele identificate.
In functie de sumele stabilite de ANAF, daca nu platiti in termenul impus, dosarul dvs. ajunge in instanta. Nu avem de unde sa stim ce va decide instanta.
Legea 241/2005
art. 10
(1) În cazul săvârșirii unei infracțiuni prevăzute la art. 6^1, 8 sau 9, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecății prejudiciul cauzat este acoperit integral, iar valoarea acestuia nu depășește 100.000 euro, în echivalentul monedei naționale, se poate aplica pedeapsa cu amendă. Dacă prejudiciul cauzat și recuperat în aceleași condiții este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naționale, se aplică pedeapsa cu amenda.

(1^1) În cazul în care prejudiciul produs prin comiterea faptelor de la art. 6^1, 8 sau 9 nu depășește valoarea de 100.000 euro, în echivalentul monedei naționale, iar în cursul urmăririi penale sau în cursul judecății până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive, acesta, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile și penalitățile, este acoperit integral, fapta nu se pedepsește, aplicându-se dispozițiile art. 16 alin. (1) lit. h) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, cu modificările și completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul in care se aplica pedeapsa cu amenda (cum ... alexandrubuzdan alexandrubuzdan Buna ziua, in cazul in care se aplica pedeapsa cu amenda (cum zice modificarea legii nr. 241/2005) nu se mai interzic nici drepturile? Deci persoana ... (vezi toată discuția)
Azi s-a promulgat legea cu evaziunea fiscală. oare aceasta lege ... Andrei45 Andrei45 Azi s-a promulgat legea cu evaziunea fiscală. Oare aceasta lege este și pentru cei care deja au un dosar penal privind legătură cu legea și se pot folosi ... (vezi toată discuția)
Stopaj de la sursa georgesirbulescu georgesirbulescu buna ziua. am o mare problema si va rog sa ma ajutati! am de dat 2700 lei la stat pt stopajul de la sursa. acum ei, mi-au facut dosar penal pt frauda si ... (vezi toată discuția)