avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am iesit la pensie și mi-a venit deja decizia
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am iesit la pensie și mi-a venit deja decizia

Bună ziua ,dacă am.iesit la pensie și mi-a venit deja decizia ,iar ultima societate unde am.lucrat nu mi-a plătit contribuțiile către stat ,și din cauza lor pensia mea este mai mica ,as mai putea face ceva???
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:40, 20 Septembrie 2023
Buna ziua,

Ati putea merge la Casa de Pensii si sa solicitati o recalculare a pensiei dvs.
Insa trebuie sa aduceti documente din care sa rezulte ca ati avut venituri suplimentare, documente pe care nu le-ati avut la dosarul pe care l-ati depus pentru pensie sau care nu au fost luate in considerare la analiza acestui dosar..
Vedeti un raspuns asemanator pe acest forum: www.avocatnet.ro/forum/discu...

Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2023
Ana Av. Ranete, Avocat
Neplata contributiilor nu are legatura cu alte documente ... angajatorul nu a depus declartiile lunare / declaratia D112 ... Potrivit Legii 263/2010, prin stagiu de cotizare se intelege perioada de timp pentru care s-au datorat contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii ..astfel, legiuitorul nu mentioneaza si sintagma platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreb pentru sotia mea, data nasterii 18.08.1961, stagiu de ... G Diaconu G Diaconu Intreb pentru sotia mea, data nasterii 18.08.1961, stagiu de cotizare 32 ani. Intrucat peste cateva luni indeplineste stagiul complet de 32 si 3 luni, ... (vezi toată discuția)
Neplata de catre angajator a cas-ului ioanadenisa ioanadenisa Buna ziua.Vreau sa stiu daca neplata contributiilor sociale de catre angajator, adica mai exact neplata contributiei la CAS imi afecteaza cumva vechimea in ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensionare anticipata partiala ionitaaneta ionitaaneta Buna ziua, Am primit prin corespondenta decizia de pensionare anticipata partiala cu valoare pensie calculata,stagiu total de cotizare realizat, puncte ... (vezi toată discuția)