Buna ziua am și eu o întrebare dacă mă poate ajuta cineva avem o mătușă pe care o îngrijim are 89 ani vrea sa ne lase 75la sută din casa nou pentru că 25 sunt moștenitorii unchiului decedat
Părerea mea personala este că orice act se va face la vârsta aceasta, fie testament, fie contract de întreținere etc, și dacă ar fi dezbătut succesiunea după soțul său anterior decedat, actul respectiv este atacabil pentru vicierea consimțământului având în vedere vârstă înaintată a mătușii.
Din punctul meu de vedere trebuiau făcute acte mai demult, când dânsa era mult mai tânără, acum este tardiv de făcut acte, mai ales daca sunt persoane interesate sa le atace.u
Nu varsta face act atacabil, ci daca sunt elemente care sa dovedeasca ca era nitel dusa cand a semnat actul.
Florin piersic are 87, radu beligan a murit lucid la 98, bunica-mea avea dementa pe la 80, deci cazuri si cazuri, poti sa fii sarit de pe șine si la 50.
Contează daca e in evidenta cu boli psihice si conteaza cum o vede notarul, daca pare prezenta in viața ei. Notarul o va trimite la iml pt certificat daca vede ca ar cam fi nevoie.
Bună ziua!
Sunt rare cazurile când un om la 89 de ani mai este în deplinătatea facultăților mintale, oricum am luat-o și a arăta că excepția confirma regula!
Radu Beligan juca, într-adevăr pe scena, dar nu de puține ori în ultima parte a vieții, își uita parțial rolurile....aviz celor care au văzut piese de teatru cu dansul in acea perioada...asta cam ce spune?