avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori ...

Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori sunt mama și 2 copii. Am vrea sa demaram succesiunea după decesului tatălui. Ca si bunuri figurează un apartament pe.numele mamei și al tatălui cât și doua locuri de veci pe.numele amândurora. Ma interesează la acest moment dacă noi cei doi copii putem renunță la succesiune în favoarea mamei și abia după decesul mamei sa întram în posesia moștenirii? Practic nu renunțăm la.mostenire. La notariat ce acte este necesar sa ducem ? La contractul casei se mai duce și altceva? La locurile de veci e necesara o adeverință în afara de actul de concesiune? Este obligatoriu sa vii cu 2 martori în fata notarului? La notariat este obligatoriu sa fim prezenți toți cei 3 moștenitori? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nicolaeiri , utilizator 15:30, 3 Februarie 2024
La moștenirea tatălui dvs, nu (căci mama ei a renunțat).
Dar are dreptul la moștenirea bunicii, în calitate de nepoata de fiica predecedata.
Are dreptul la jumătate din masa succesorala rămasă după bunică.
Adică la partea care i s-ar fi cuvenit mamei ei.
Mulțumesc mult de răspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Succesiune parinti decedati steef steef cum se face succesiunea in situatia in care ambii parinti sint decedati? au doi copii,unul in viata celalalt decedat (are 3 copii in viata) ce cota parte ... (vezi toată discuția)
Renuntator mostenire MONICA ROXANA Voinea MONICA ROXANA Voinea La dezbaterea unei succesiuni se prezinta 2 mostenitori: sotul supravietuitor si fiica acestuia rezultata din casatoria defunctei cu sotul sau. Daca fiica ... (vezi toată discuția)