avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata a 10% din incalzirea de la bloc desi am centrala ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata a 10% din incalzirea de la bloc desi am centrala termica

Locuim la et.4, de altfel si ultimul, si de curand ne-am montat o centrala termica. Fiind la ultimul etaj am taiat tevile din apartament si am facut capatul de coloana la vecinul de la et.3, in concluzie prin ap nostru nu mai trece nici o teava de la vechiul sistem de incalzire. Ceea ce nu mai inteleg este de ce mai platim cei 10% la incalzire? Mentionez ca, fiind la et 4, deasupra nu mai am nici un vecin, in dreapa am un vecin cu centrala, in stanga uscatoria, mai ramanand vecinul de la 3 ce se mai incalzeste la vechiul sistem. Poate v-ati mai confruntat cu astfel de situatii si imi puteti spune cum sa nu mai platesc cei 10 % pentru incalzire.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:16, 4 Februarie 2010
proprietaru a scris:

Calculul este gresit..duce ti in eroare.

Si un calcul corect ar fi....?:hm:
Daca nu avem calorifer pe casa scarilor si nici in uscatorie, iar eu stand la et 4 pot taia si tevile, mai trebuie sa platesc ceva? Unde gasesc publicate aceste procente?
Multumesc.
@proprietaru
sint intr-o situatie asemanatoare cu katri ... detinator de centrala termica de apartament, cu tevile comune izolate si incastrate in rigips, dar platesc cei 10% x cota parte indiviza pentru spatiile comune: birou asociatie, spalatorie, casa liftului. si asta desi nu mai am niciun fel de tangenta cu radet de 90 de luni
@carol...
nu mai aveti tangenta cu radet strict pentru obligatiile aferente proprietatii dvs, nu si asupra partilor comune ,a caror costuri de intretinere va revin in cota parte
@ynocentta
daca ati fi urmarit toate postarile mele pe aceasta tema (nu numai cele din acest topic), ati fi remarcat ca sint de acord sa platesc cota parte din cheltuielile comune pt incalzire (uscatorie, birou asociatie, casa liftului). nu sint insa de acord sa platesc si cota parte pentru coloanele ce trec prin apartamentul meu deoarece le-am izolat SI incastrat in rigips conform vechii legi a asociatiilor de proprietari pentru a fi scutit de aceste costuri. insa legea 230 a anulat aceasta prevedere de scutire de la plata a celor debransati dar care si-au izolat tevile.

Alte discuții în legătură

Despre caldura la bloc..... YETY YETY Partile comune ale instalatiei de termoficare Intrebare 1 Sunt debransat de la sistemul de incalzire centralizat . In cazul cand incalzirea apartamentului ... (vezi toată discuția)
Tevi caldura nutzzu nutzzu Buna ziua. As vrea sa stiu daca este vreo lege care sa ma oblige sa nu tai tevile de la CET in conditiile in care am centrala proprie si sunt proprietar al ... (vezi toată discuția)
Plata energiei termice chiar daca ai centrala de apartament codreanud codreanud cred ca ORDIN nr. 255 /2006 este un abuz.Nimeni pe lumea asta nu poate fi obligat sa plateasca un serviciu de care nu beneficiaza.personal stau la et4 intr-un ... (vezi toată discuția)