1. temperatura putea fi masurata cu un termometru electronic profesional de catre o firma care detinea un astfel de aparat pe banii detinatorului de centrala. dar adevaratul motiv pentru care a fost scoasa aceasta prevedere este acela ca intotdeauna temperatura pe suprafata peretelui este mai mica cu minim un grad fata de temperatura camerei, in conditii de iarna. am aflat asta de la profesorii mei de termotehnica in urma experimentelor facute in laboratorul de termodinamica instalatiilor din cadrul facultatii de instalatii. toate echipamentele de incalzire noi (ca model) trec mai intii prin laboratorul facultatii pentru a fi testate, inainte de a fi autorizate a fi puse in vinzare, laboratorul avind dotari de ultima generatie.
2. aceasta atitudine este datorata faptului ca NU NE FOLOSIM DE ACEASTA UTILITATE. inteleg sa platesc daca ma folosesc de ea, dar nu ma folosesc. iar argumentul cu
atitudinea cvasigenerala a detinatorilor de CT care candva au fost utilizatori la comun cu ceilalti...si din momentul in care si-au pus centrala sunt in stare sa darame blocul, sa distruga tevile de caldura, sa inchida caldura din caloriferele de pe holurile comune....si asta ca sa nu plateasca niste amarati de bani la caldura unui bloc
nu prea tine. nu am cerut sa inchid caldura, sa distrug teviler, sa darim blocul sau sa inchid caloriferele de la spatiile comune. AM CERUT SA NU MAI PLATESC COTA PARTE DATORATA TEVILOR DIN CASA ( care sint izolate legal dupa vechiul ordin si ilegale dupa noul ordin). este ca si cum mi-ati spune sa-mi cumpar in fiecare zi piine sa maninc, ca asa am facut dintotdeauna (ca toti locuitorii), desi eu am renuntat sa mai maninc piine dintr-un oarecare motiv.
ati scris "Traim cu totii intr-o comunitate. Nu toate consumurile, cheltuielile, pot fi masurate la mm, ml, mg, banut. Sunt create niste reguli general valabile."
vechiul ordin a stabilit o regula general valabila "sa nu plateasca pt tevile din casa cei care au tevile izolate (cu respectarea celor 0,5 grade). odata stabilita acea regula generala trebuia respectata, nu intoarsa pe dos dupa muschii unor ageamii dpdv tehnic dar tari dpdv legal (daca sint si acolo. daca s-ar da un ordin ca toti romanii sa manince numai piine de 4 lei bucata, citi credeti ca ar respecta aceasta regula ??? va spun eu .... aceeasi care eu mincat si inainte aceeasi piine. pentru ca ar fi un abuz, asa cum a fost si ultimul ordin.
revin la ideea de baza ...
sint de acord sa platesc pentru pierderile de la partile comune (uscatorie, spalatorie, casa liftului, hol, pierderile din subsol) dar nu si pentru tevile izolate LEGAL (dupa vechiul ordin) dar intrate in ilegalitate conform noului ordin
pentru ca nu este in regula sa platesc pentru ceea ce nu folosesc. si asta nu din cauza ca sint zgircit, ci ca principiu