avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trecerea titlului de proprietate asupra unui imobil pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trecerea titlului de proprietate asupra unui imobil pe numele ambilor soti

Buna ziua,

Am si eu o intrebare : in cazul in care am cumparat un apartament inainte de casatorie, pot trece titlul de proprietate si pe numele sotului?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:24, 29 Ianuarie 2010
De ce doriti sa faceti acest lucru?
E bun propriu, dobandit inaintea casatoriei.
Nu contest ca va iubiti, etc. si credeti ca numai moartea o sa va desparta.
Dar eu nu as face asa ceva.
Daca totusi doriti sa o faceti, ca donatie intre soti nu se poate.
Puteti sa-i acordati un uzufruct viager, eventual asta l-ar proteja dupa moartea dvs.

buna ziua!
puteti sa ii donati o cota parte din acel imobil.
daca asta se doreste.
din punct de vedere legal se poate sa-l treceti in actul de prietate si pe sotul dvs.
dar ganditi-va bine inainte de a face acest lucru .
viata e ciudata si se pot intampla multe :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate in familie madalina1990 madalina1990 Buna ziua! Am cateva nelamuriri si as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta.Sunt casatorita de 1 an,iar inainte de asta am trait in concubinaj cu actualul ... (vezi toată discuția)
Donatia e sigura? anonimiu anonimiu Buna ziua! Sunt casatorit de 2 ani.Am o casa cumparata inainte de casatorie pe numele meu si un apartament tot pe numele meu cumparat in timpul casatoriei bun ... (vezi toată discuția)
Mostenirea sotului supravietuitor ar putea fi micsorata? mirel11 mirel11 Urmeaza sa ma casatoresc si am un copil care mosteneste acum 100% bunurile mele mobile si imobile. Dupa casatorie, daca decedez, sotia supravietuitoare va avea ... (vezi toată discuția)