avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua!Se poate face notarea posesiei in cartea ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua!Se poate face notarea posesiei in cartea funciara si ...

Buna ziua!Se poate face notarea posesiei in cartea funciara si la o casa contruita fara autorizatie de constructie in 1949?
Cel mai recent răspuns: Stergarel , utilizator 21:47, 29 Septembrie 2023
Constructiile edificate inainte de anul 2001 se inscriu in cartea funciara in baza ceritifcatului fiscal. Se pot inscrie si constructii fara autorizatie.
Daca casa intotdeauna a fost a dumneavoastra sau l-ati dobandit prin cumparare (acte de mana) puteti incerca inscrierea dreptului de proprietate in baza certificatului fiscal, luati legatura cu un topograf.

O alta varianta ar fi uzucapiunea, pentru asta trebuie sa luati legatura cu un avocat.

Inscrierea posesiei in cartea funciara este posibil doar pentru terenuri in momentul de fata nu si pentru constructii.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întabulare casă existentă de 60 ani seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Am cumpărat un teren și contractul de vânzare, precum și extrasul de carte funciară, menționează o casă neîntabulată în suprafață de 69 m2, pe ... (vezi toată discuția)
(trecere casa in proprietate) buna ziua, am rugamintea sa imi ... syka syka (trecere casa in proprietate) Buna ziua, am rugamintea sa imi spuneti cum se poate rezolva urmatoarea situatie: parintii au decedat iar eu impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Poate fi folosita oug nr 64/2010 si la dobandirea titlului de proprietate? coyotu27 coyotu27 Buna seara, Am aflat ca a fost publicata o ordonanţă de urgenta (nr 64/2010) prin care, pe baza dovezi ca s-au plătit taxele fiscale pentru o clădire ... (vezi toată discuția)