avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Întabulare casă existentă de 60 ani
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Întabulare casă existentă de 60 ani

Am cumpărat un teren și contractul de vânzare, precum și extrasul de carte funciară, menționează o casă neîntabulată în suprafață de 69 m2, pe care intenționam să o demolez. Casa există de circa 60 ani, și până la urmă am reparat-o. Cum o pot întabula? Vânzătorul terenului nu mai are actele de la construirea casei în care a locuit de copil (e mai tânăr decât casa).
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2025
seduardg@yahoo.co.uk, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 15:34, 25 Mai 2025

seduardg@yahoo.co.uk a scris:

Am cumpărat un teren și contractul de vânzare, precum și extrasul de carte funciară, menționează o casă neîntabulată în suprafață de 69 m2, pe care intenționam să o demolez. Casa există de circa 60 ani, și până la urmă am reparat-o. Cum o pot întabula? Vânzătorul terenului nu mai are actele de la construirea casei în care a locuit de copil (e mai tânăr decât casa).

O constructie edificata inainte de anul 2001 se inscrie in cartea funciara in baza certificatului fiscal care atesta ca au fost achitate toate datoriile fiscale, fara a fi necesar autorizatie de construire.
Luati legatura cu un topograf autorizat pentru a va studia actele si a va indruma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, la vânzarea unui imobil extins cu autorizație de ... PAALEXA PAALEXA Bună ziua, La vânzarea unui imobil extins cu autorizație de construcție pe teren concesionat, dar neintabulat la OCPI, noul proprietar poate face ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, acum doi ani am cumpărat o casă cu teren pe care ... gabriela1819 gabriela1819 Bună ziua, acum doi ani am cumpărat o casă cu teren pe care mai erau și două filigorii construite, betonate și acoperite. Pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Radiere construcție care nu are autorizație de construire, autodistrusă seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Cum se pot radia din Cartea Funciară și apoi de la Fisc 2 anexe de 32 și 9 m2 care apar în C.F. ca neîntabulate dar și la Fisc, însă care nu mai ... (vezi toată discuția)