avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Am si eu o problema legata de refularea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Am si eu o problema legata de refularea wc-ului si ...

Buna ziua,

Am si eu o problema legata de refularea wc-ului si a scurgerii din pardoseala atunci cand ploua. Blocul si subsolul blocului au fost reabilitate de curand si de atunci numai problema sunt in tot blocul. Am facut plangere catre asociatia, fiindca inca exista o garantie pe lucrarea facuta,dar se pare ca asociatia de locatari tine cu firma respectiva,nu cu noi locatarii. La cea mai mica ploaie, stau si pazesc wc-ul. Intrebarea mea este unde trebuie sa ma adresez mai departe? Am facut plangere si la apavil , sunt din Valcea,niciun raspuns demai bine de o luna. Ma gandesc sa fac o sesizare primariei? Sau ce este de facut? Daca coboara cineva la subsol, se vede ca nu au respectat proiectul, ca tevile sunt puse altfel si ca pluviala se uneste cu canalizarea, ceea ce am citit ca nu ar trebui.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Anda.elena , utilizator 10:37, 29 Septembrie 2023
Nu inteleg ce mai asteptati, e o chestiune tehnica ce trebuie rezolvata de urgenta.
Capitolul IX Contravenții și sancțiuni
Articolul 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
...........................
c) neluarea de către asociația de proprietari, de președinte sau de către comitetul executiv al asociației de proprietari a tuturor măsurilor necesare pentru repararea, reabilitarea și menținerea în stare de siguranță și funcționare a condominiului și a instalațiilor comune aferente pe toată durata existenței acestora, conform prevederilor legale în vigoare;
......................
e) nerespectarea statutului, a acordului de asociere, precum și neîndeplinirea sau depășirea atribuțiilor de către președinte, membrii comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de către administrator;
....................................
(2) Contravențiile prevăzute la alin. (1) se sancționează după cum urmează:
.......
b) faptele prevăzute la alin. (1) lit. a),b), c), r) și s), cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei;
c) faptele prevăzute la alin. (1) lit. e) și j), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei;
.....................
(3) Sancțiunile pentru contravențiile prevăzute la alin. (1) se aplică persoanelor fizice sau juridice vinovate.
(4) Constatarea contravențiilor prevăzute la alin. (1), făcută la sesizarea oricărei persoane interesate sau din oficiu, precum și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare se fac după cum urmează:
............................
b) de către primari sau de împuterniciții acestora sau de către Poliția Locală în cazul faptelor prevăzute la alin. (1) lit. a)-e), i)-m) și o)-s);
[ link extern ]
Daca nu functioneaza si aveti primar incompetent, angajati un avocat si dati in judecata asociatia.
Va multumesc tare mult, chiar sunt disperata si nimeni nu ma baga in seama. O sa fac o plangere si la primarie, daca nu rezolv nimic, o sa ii dau in judecata.

Multumesc. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu se poate face nimic? - probleme in asociatia de proprietari kantorm kantorm Am fost la Asociatie cerand sa se faca o sedinta clarificatoare in ceea ce priveste plata caldurii si reparatiilor din subsol, a spatiilor comune. Oamenii au ... (vezi toată discuția)
Restante, executare elenapopescumihai elenapopescumihai Buna ziua!Sunt locatara intr un bloc cu 4 etaje si avem o mare problema.Un locatar are o restanta de peste 20.000lei(mentionez ca apartamentul respectiv se ... (vezi toată discuția)
Sanctiune pe lege !! Ion Artene Ion Artene Buna Ziua. Situatie - Asociatia de Proprietari / prin presedinte / nu pune la dispozitie proprietarului ,copii dupa documente ale asociatiei .Care este ... (vezi toată discuția)