avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nu am primit dividende
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nu am primit dividende

buna dimineata. A o problema cu faptul ca nu mi s-a platit niciodata dividende de la societatea unde detin actiuni de la "mare cuponiada". Am luat legatura cu societatea si mi-au spus ca doar pt 2021 si 2022 s-au dart dividende si ca trebuie sa fac cerer. Societatea NAVROM a avut profit mereu, dar de ap 30 de ani nu au impartit niciodata dividende? Ma indoiesc de acest lucru. Nu e vorba de multi bani, dar de 30 de ani sa spui ca nu ati impartit mi se pare absurd. De gasit m-a gasit sa imi spuna ca vor sa imi cumpere actiunile, dar sa imi dea dividende nu. Intrebarea mea este, pot afla daca societatea a platit dealungul anilor dividende catre actionari si daca da, nu trebuia sa imparta catre toti? Stie cineva cum se calculeaza valoare dividendelor? eu am facut asa, profitul net declarat de ei l-am impartit la nr de actiuni. Mie mi-a dat o valoare mai mare, lor una de 10 ori mai mica, Daca cunoasteti speta va rog sa ma ajutati si daca se cere o inaintare in instanta as avea nevoie de un avocat pe acest domeniu. Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:39, 1 Octombrie 2023
Detalii
[ link extern ]
În primul rand trebuie sa știți ca da, chiar dacă o firma are in anul respectiv profit, nu este obligatoriu ca acest profit sa fie repartizat la dividende. Asta este trict voința acționarilor majoritari ca să decidă dacă păstrează banii in companie pentru dezvoltare sau sa-i împartă acționarilor ca dividende.
Apoi trebuie sa vedeți care este adresa și codul fiscal al acestei firme Navrom și sa verificați pe site-ul Bursei de valori Bucuresti dacă firma e cotata acolo și la fe preț. Nu are rost sa va grăbiți sa vindeți mai ales acum in aceasta perioada când datorita razboiului din Ucraina, pe Dunăre a reînceput sa se intensifice activitatea de transport fluvial.
Va pot avuta dacă nu va descurcați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiuni dacia omul70 omul70 Detin actiuni [SOCIETATE] obtinute prin alocarea cupoanelor de privatizare din anul 1996. Doresc sa stiu care sunt posibilitatile de a le valorifica (vinde) ... (vezi toată discuția)
Dividente si actiuni vaspa vaspa Detin un Certificat de actionar de la marea privatizare. Cum as putea afla daca sunt de luat dividente pe actiunile respective, cu precizarea ca pana acum nu ... (vezi toată discuția)
Vanzare acțiuni mmus mmus Bună ziua, am un certificat de acționar la firma Romprim SA, actiuni pt care nu am incasat dividende de foarte mulți ani intrucât mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)