avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiuni DACIA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiuni DACIA

Detin actiuni [SOCIETATE] obtinute prin alocarea cupoanelor de privatizare din anul 1996. Doresc sa stiu care sunt posibilitatile de a le valorifica (vinde) deoarece nu primesc nimic de pe urma lor , cu toate ca uzina [SOCIETATE] stie toata lumea ca are profit. Sau care ar fi demersurile care trebuie sa le fac pentru a mi se recunoaste dreptul de actionar.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: omul70 , utilizator 11:49, 12 Mai 2013
Dvs. sunteti deja actionar. Chiar daca societatea are profit, asta nu inseamna ca dvs. ca actionar trebuie sa "luati ceva" (dividende). Profitul poate avea si alte destinatii decat dividendele.

Cel mai bine ar fi sa contactati o Societate de Servicii de Investitii Financiare (S.S.I.F.). Cei de acolo va vor spune ce demersuri trebuie sa faceti. Lista acestor societati o gasiti aici:

[ link extern ]

Avand in vedere ca societatea nu este cotata la Bursa de Valori, actiunile la aceasta societate nu pot fi tranzactionate la bursa si de aceea cred ca va trebui sa luati legatura cu S.C. [SOCIETATE] S.A.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
ContSters20980, utilizator
Nu e obligatoriu sa se distribuie dividende chiar daca societatea are profit. De actiuni puteti dispune cum credeti de cuviinta, insa verificati mai intai daca in actul constitutiv al societatii nu exista vreun drept de preferinta in favoarea actionarului majoritar sau orice alta conditie prealabila. Mare atentie ca, in lipsa prevederii contrare prin contract, dividendele se cuvin cumparatorului chiar daca privesc profituri din anul in care vanzatorul a fost actionar.
Am constatat ca in evidentele financiare de la fisc ma regasesc cu venituri din dividente pe anul 2011in valoare de 10 lei de la DACIA SA. Ce sa inteleg, ca eu am primit dividente in toti acesti ani, si nu am fost anuntat sau este o smecherie financiara a lor. Ma poate lamuri cineva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiuni mostenite Farkas Traian Farkas Traian In urma procesului national de privatizare bunica mea a intrat in posesia unor actiuni. Aceasta a decedat si pe baza certificatelor de mostenitor ulterioare ... (vezi toată discuția)
Dividende Viopoli Viopoli cum aflu valoarea dividentelor dintr-o societate care nu este cotata pe bursa? (vezi toată discuția)
Vanzare acțiuni mmus mmus Bună ziua, am un certificat de acționar la firma Romprim SA, actiuni pt care nu am incasat dividende de foarte mulți ani intrucât mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)