avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conform O.G. 42/2023, medicii și asistenții medicali ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conform O.G. 42/2023, medicii și asistenții medicali au primit ...

Conform O.G. 42/2023, medicii și asistenții medicali au primit un bonus lunar. Unele instituții au interpretat altfel această ordonanță, plătind acest bonus în funcție de timpul lucrat.
Aș dori să știu care e temeiul legal pentru care au recurs la acest fapt.
Atașez mai jos alineatul respectiv.
Articolul 3^1(1) Incepand cu luna august 2023, personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar salarizat potrivit prezentei anexe beneficiaza de o singura indemnizatie lunara stabilita in cuantum brut dupa cum urmeaza: (...)
f) 500 de lei pentru tehnicienii de radiologie si imagistica licentiati, asistentii medicali de laborator clinic licentiati, asistentii medicali licentiati in balneofiziokinetoterapie si recuperare, asistentii medicali dentari licentiati, asistentii medicali de profilaxie dentara licentiati, asistentii medicali licentiati in nutritie si dietetica, asistentii medicali, moase, surori medicale, indiferent de nivelul studiilor, precum si cei asimilati acestora;
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2023
Arisandy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:42, 3 Octombrie 2023
Logica lor se bazeaza pe aspectul ca daca nu prestati activitatea nu primiti salariul .. din ce inteleg, dvs ati vrea sa primiti acea indemnizatie si pentru timpul nelucrat ..
Logica lor oricum e interpretabilă ( acordă sporuri pe unele secții doar la medici, nu și la asistenți, motiv pentru care există nenumărate procese în instanță ), dar întrebarea mea era alta.

Cornel Vasile a scris:

Logica lor se bazeaza pe aspectul ca daca nu prestati activitatea nu primiti salariul .. din ce inteleg, dvs ati vrea sa primiti acea indemnizatie si pentru timpul nelucrat ..

Ati mentionat " Aș dori să știu care e temeiul legal pentru care au recurs la acest fapt." ... iar raspunsul dat, a fost pe o logica angajatorului...potrivit Codului Muncii, salariatul are dreptul la salarizare pentru munca depusa ..ori in situatia in care, nu presteaza activitate este logic ca nu primeste salariu, sporuri etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie 500 lei pentru asistenti Camy88 Camy88 Buna ziua, am o nelamurire cu privire la aplicarea ordinului 3301/791/2023 privind stabilirea conditiilor pentru punerea in aplicare a dispozitiilor art. 3^1 ... (vezi toată discuția)
Legea nr 307 din 28/06/2004 albus_ramona albus_ramona Celelalte titluri profesionale de asistent medical prevăzute în anexa nr. 1 lit. C se modifică şi se completează prin hotărâre a Guvernului. (este ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea in italia a titlului de asistent medical diplomat c_mar c_mar Am absolvit in 2002 un colegiu medical universitar-3 ani.In diploma mea este scris ca sunt absolventa a facultatii de medicina universitatea ... (vezi toată discuția)