avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cadastru - autorizatie OCPI / ANCPI
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cadastru - autorizatie OCPI / ANCPI

Buna ziua! Sunt studenta la Universitatea din Bucuresti, la Facultatea de Geografie, sectia Cartografie cu aplicatii in cadastru. Am cateva nelamuriri in privinta obtinerii dreptului de semnatura. Facultatea dureaza 3 ani, iar dupa terminarea acesteia pe diploma va scrie "geograf", iar master-ul dureaza 2 ani si abia dupa terminarea acestuia , pe diploma va scrie "geograf, cartograf si lucrator cadastral". Anumite persoane mi-au spus ca urmand studiile la aceasta facultate nu pot obtine dreptul de semnatura dupa terminarea master-ului. Vroiam sa va intreb daca e posibil acest lucru. Ca am cautat pe internet informatii legate de acest lucru, dar nu am gasit.
Cel mai recent răspuns: RalucaH , utilizator 10:04, 8 Iunie 2010
Inteleg ca doriti sa deveniti expert cadastru ? Interesati-va modalitatea de autorizare la "Oficiul de cadastru Bucuresti sau Agentia nationala de cadastru si publicitate imobiliara "
Da, dupa terminarea master-ului doresc sa devin expert cadastru. Multumesc pentru raspuns! La revedere!
"geograf, cartograf si lucrator cadastral" daca asa s-au gandit distinsiiii dvs profesori ca suna o calificare pe diploma , nu e de mirare ca vreti sa deveniti "expert cadastru" ( "dreptul de semnatura" - e o sintagma dintr-o lege a "geodezilor" din fericire pt dvs neconstitutionala - altfel tocmmai meseria dvs era desfintata prin acea lege) .

dar daca vreti sa "aveti autorizatie ocpi/ancpi pentru cadastru topografie geodezie" gasiti pe [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
Cristian Fara, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
multumesc pentru raspuns...la revedere!
Aici

[ link extern ]

sunt cerintele minime de autorizare, e vorba de un ordin 107 publicat in monitorul oficial Anul XXII - Nr. 231 Marti, 13 aprilie 2010

107. - Ordin al directorului general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliară pentru aprobarea Regulamentului privind autorizarea sau recunoasterea autorizării persoanelor fizice si juridice române, ale unui alt stat membru al Uniunii Europene sau ale unui stat care apartine Spatiului Economic European în vederea realizării si verificării lucrărilor de specialitate în domeniul cadastrului, al geodeziei si al cartografiei pe teritoriul României
O zi buna!!!!

Alte discuții în legătură

Autorizare cadastru - pfa ady09 ady09 in cazul in care am absolvit o facultate in care s-au facut 2 semestre de topografie si ulterior am mai facut un curs postuniversitar de cadastru cu durata de ... (vezi toată discuția)
Anulare studii ContSters224661 ContSters224661 Buna ziua, In anul 2008 am terminat o facultate de 4 ani, specializarea Relatii Internationale. Am sustinut examenul de licenta la o alta Universitate la ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit Lioan2002 Lioan2002 Buna ziua , Parintii mei detin un tilul de proprietate de 1346 m2 pentru un teren intravilan ( la fata locului parintii tin aceeasi suprafata de cand s-a ... (vezi toată discuția)