avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard intre vecini

Vă rog să mă ajutați cu o informație in legatură cu gardul despartitor dintre proproietatea mea si a vecinului și anume:
Doresc să construiesc gardul de hotar (conform proiectului si autorizatiei), la limita propietății, dar pe terenul meu si pe cheltuiala mea, insă exista deja un gard foarte degradat, năpădit de balarii și arbuști. Vecinul reticent a spus că e treaba mea și sa il construiesc la mine daca am nevoie de gard. Totul este in regula, dar pentru a-mi construi propriul gard, tehnic vorbind, echipa de muncitori trebuie să pătrundă și pe terenul vecinului in timpul construirii (pentru realizarea cofragului și tencuirea gardului meu).
Care sunt reglementările în acest sens și ce trebuie să fac să fiu acoperit din punct de vedere legal?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 8 Octombrie 2023
Zven print, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 10:22, 9 Octombrie 2023
Bună ziua!
Cereți acordul vecinului sa vă permită intrarea și pe proprietatea lui ptr. a face acel gard. Faceți gardul de comun acord cu acesta, pe linia despărțitoare recunoscută și de acesta, de vecin, eventual cereti ceva în scris, să nu vă treziți că va da în judecată că ați făcut altfel decât a vrut el gardul, incalcandu-i proprietatea!
De principiu, gardul profitând ambilor vecini, și vecinul ar trebui să contribuie la realizarea gardului, nu numai dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard la limita de prpietate Sorin Pintea Sorin Pintea Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca se poate construi un gard pe limita de propietate,intre 2 pers juridice chiar daca suport eu( persoana juridica) toate ... (vezi toată discuția)
Doresc sa construiesc un gard iar vecinul nu este de acord. Jhony696 Jhony696 Doresc sa construiesc un gard in spatele casei dar vecinul nu este de acord. Ce se poate face in acest caz? (vezi toată discuția)
Constructie gard intre mine si vecinul meu- am nevoie de autorizatie? shys shys Doresc sa construiesc un gard intre mine si vecinul meu, as dori sa stiu daca am nevoie de acordul acestuira si de autorizatie, mentionez ca vechiul gard este ... (vezi toată discuția)