Bună ziua! Întrebarea mea este legată de încălcarea drepturilor de autor. Am să povestesc pe scurt ce s-a întâmplat, pentru că mi-aș dori să aflu dacă are sens să continui.
În luna iulie, am participat la campania de marketing „Pepsi Space”, a companiei Pepsi. Ideea acestei campanii era ca participanții să trimită propriile creații, urmând ca acestea să fie sortate și marketate mai departe, prin bannere, reclame sau alte mijloace publicitare.
Zis și făcut – am trimis una dintre fotografiile mele, la care țin cel mai mult (eu, de profesie, sunt și fotograf), iar aceasta a intrat în campanie.
Acum vine problema: în momentul în care a fost publicată, echipa de marketing a celor de la Pepsi a atribut fotografia mea altei persoane - practic, au scris user-ul de Instagram al altei fete, pe poza mea, chiar dacă eu le-am transmis user-ul meu corect. Coincidență: fata avea același nume cu mine.
Observând greșeala, le-am transmis pe un ton prietenos și a părut că scot poza din campanie. Trei săptămâni mai târziu, însă, am dat de poza mea pe o reclamă, cu același user greșit. Practic, poza mea a rulat în campaniile lor timp de aproximativ o lună, fără să-mi fie atribuită mie.
Când am întrebat cum au de gând să-mi repare concret acest prejudiciu, am primit un răspuns evaziv de tipul: „Rămâi aproape, urmează și alte campanii la care ne dorim să participi.”
Acum, întrebarea:
Considerați că merită să merg mai departe și să-i dau în judecată? Ce șanse am cu ei? Or avea ei o echipă slabă de marketing, dar sunt convinsă că pe legal stau bine.
Buna ziua. Da, din cele relatate, eu personal cred ca merita sa faceti demersuri de notificare oficiala, solicitare de daune materiale si morale ca urmare a incalcarii drepturilor de autor si, daca nu ajungeti la un acord, sa mergeti cu solicitarile mai departe in instanta.