avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... locuinta comuna proprietate personala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

locuinta comuna proprietate personala

buna ziua
sotia are locuinta proprietate personala provenita din mostenire iar eu am locuinta proprietate personala provenita din donatie de la parintii mei proprietatile aflandu-se in localitati diferite
cum sa procedam pentru a locui in aceeasi locuinta dar in acelasi timp sa ne protejam posesia asupra locuintelor dobandite inainte de casatorie prin mostenire respectiv donatie? va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:30, 12 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Constituirea unui drept de uzufruct, din timpul vieții este cea mai sigura soluție pentru ce doriți dvs."

Astfel încât, dacă se va pune problema unui divort, riscați sa admirati usa pe dinafara cat va trai nevasta.
problema este ca sotia isi vinde proprietatea mostenita de la bunici si consider ca este corect sa fie protejata in caz de deces al meu si de asemeni copilul sotiei din casatoria ei anterioara pierde succesiunea ca unic mostenitor al locuintei actuale a mamei sale pe care aceasta urmeaza sa o vanda ca sa ne mai restrangem cu cheltuielile in anii batranetii....ca o mentiune, copiii nostri sunt bine realizati financiar si nu sunt interesati de imobiliarele familiei, in speta de fata o locuinta modesta va multumesc pentru amabilitatea de a raspunde si va doresc tuturor o zi frumoasa!
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2023
wazz, utilizator
am intrebat prin ce modalitate putem fi eu si sotia mea coproprietari pe locuinta mea astfel incat sa nu admiram niciunul usa pe dinafara dar sa vindem locuinta sotiei aflata in alta localitate caci nu vrem sa administram doua locuinte in localitati diferite, va rog :)
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2023
wazz, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
am intrebat prin ce modalitate putem fi amandoi coproprietari pe locuinta mea

Nu ati intrebat asta pana acum.
Ca sa fiti amandoi proprietari pe casa dvs, trebuie sa va schimbati regimul matrimonial in cel al comunitatii conventionale si sa inchieati o conventie la notar sau sa ii donati, doar ca donatia o puteti revoca cat sunteti casatorieti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum impiedic mostenitorii viitoarei sotii sa ma mosteneasca? DoruD DoruD Ce solutii am, daca ma recasatoresc, ca mostenitorii viitoarei sotii sa nu participe la succesiunea dupa mine? Dar ea sa beneficieze de habitat in casa mea de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct ContSters334938 ContSters334938 Sotia are un copil dintr-o casatorie anterioara,imobilul in care locuim,este al dansei.Suntem casatoriti de 4 ani.Daca,doamne fereste ,ar muri sotia,eu as ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ... Liviur83 Liviur83 Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ... (vezi toată discuția)