avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, locuiesc intr-un bloc vechi cu centrala ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, locuiesc intr-un bloc vechi cu centrala proprie de ...

Buna ziua, locuiesc intr-un bloc vechi cu centrala proprie de bloc in sector 1. Printr-o decizie comuna a locatarilor s-a decis montarea centralelor de apartament noi avand o centrala veche pentru care platim enorm pe timp de iarna iar de ceva timp a inceput chiar sa dea si rateuri. Intrebare: Pentru cei debransati cum se calculeaza cota ramasa la comun si ce procent prevede legea ca se aplica pentru apartamentele debransate la intretinerea lunara?
Cel mai recent răspuns: Alecu@Alecu , utilizator 09:42, 12 Octombrie 2023
Cota din ce ? Presupun ca din cheltuielile generale de intretinere si reparatii pentru centrala. Acele cheltuieli se vor imparti in continuare, conform art. 85 din legea 196/2018, fiecarui proprietar (bransat sau debransat) pe cota parte indiviza.
Secţiunea a 2-a Cheltuielile asociației de proprietari
Articolul 75
(4) Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligația de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunțării la folosirea unei părți din proprietatea comună.
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2023
latka, utilizator
Depinde de cine va calcula inainte. Aveati centrala de bloc si cine calcula caldura inainte ? aveati repartitoare?
Normal trebuia sa calculeze o firma ca nu avea voie altcineva neautorizat , firma atestata ANRSC care sa aiba si inventarierea tevilor comune. In functie de cate tevi comune aveti in aprtamente veti plati un procent de parti comune.
Dar dupa prima luna de functionare cei care vor ramane si vor primi costul facturii vor renunta imediat.
Dar daca s-a decis trecerea la centrale individuale cine a mai ramas la centrala de bloc?
Asa este peste tot unde e centrala de bloc totul e scump intrucat nu toti locuiesc in apartamente si inchid repartitoarele. Dar asa vor guvernanti sa fie la toate blocurile noi de anul trecut sa existe sursa centrala de incazire si apa calda.
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2023
w_v_w_v, utilizator
Buna ziua, anul trecut s-a decis trecerea prin sedinta asociatei de proprietari de la centrala veche de bloc la centralele de apartament. Motivul facturi f mari pe timp de iarna si sincope f dese din cauza vechimii ei. Din cele 15 ap doar 3 s-au debransat pana acum restul astepta, nu stiu ce. Pentru ca urmeaza o sedinta a asociatei in f scurt timp am vrut sa stiu cum se va face calculul pentru noi cei debransati si ce procent o sa ne revina din partile comune si ce trece prin aparatementele nostre. Pana acum o firma care administreaza blocul face calculele in baza facturilor de gaz, apa etc. Repartitoare nu avem. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platesc pierderile de energie termica daca am centrala proprie pe gaz? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Locuiesc la ultimul etaj intr-un bloc cu patru etaje si 10 apartamente. M-am debransat de la incalzire centrala a ... (vezi toată discuția)
Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile cu incalzirea pe spatiile comune patrichi_stefan patrichi_stefan Administratorul asociatiei blocului cu o singura scara unde locuiesc ne-a pus anul trecut la plata cheltuielilor cu incalzirea pt spatii comune..Inteleg ca ... (vezi toată discuția)