avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită (URGENT) Vanzarea unui imobil din inchisoare/in timpul ...
Discuție deschisă în Executare silită

(URGENT) Vanzarea unui imobil din inchisoare/in timpul procesului. Stau ...

Vanzarea unui imobil din inchisoare/in timpul procesului.

Stau cu tatal meu, suntem doar noi 2. Urmeaza sa intre la inchisoare, problema este ca are niste datorii (in jur de 10.000 euro) la banca, si nu as fi in stare sa intretin casa, sa platesc datoriile, si sa-mi continui studiile (fiind la facultate). Avem cum sa vindem casa daca este in inchisoare? Sau sa semnez eu in numele lui cumva?

In cel mai rau caz, daca nu avem cum si banca vinde silit imobilul, vom primi vreo suma de bani inapoi? Imobilul valoreaza undeva la 300.000 euro. Desi banuiesc ca banca il vinde mult mai ieftin

Precizez ca nu are de platit despagubiri in urma crimei (cel putin nu cred, a pierdut niste documente importante la serviciu si nu este persoana civila)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:41, 14 Octombrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă e în arest sau condamnat deja, puteti trimite notar la unitatea de detenție sa va dea procura una sa vindeti casa, sa încasați pretul și alta sa il reprezentanți în fața băncii, sa achitati, sa închideți contul etc
Am inteles. Aveti idee in general cam care-s preturile pentru astfel de proceduri? Nu dispun de o suma foarte mare de bani, si trebuie sa imi fac o idee daca ar trebui sa fac un imprumut sau nu. Multumesc mult de tot pentru ajutor.
Asta îl intrebati pe notar, sper sa găsiți unul disponibil și apoi sa faceti programare la închisoare
Mai am o intrebare: se poate face si contract de donatie? Iar in cazul in care da, as mai avea probleme cu banca in cazul in care imobilul ar fi pe numele meu? Nu stiu ce ar fi mai convenabil, daca sa facem contract de donatie sau cum ati spus dvs.
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tot trebuie sa se deplaseze notarul și pt donatie. Creditorii pot cere revocarea donatiei asa ca nu e o idee buna, un plus, nu vad cum faci rost de bani sa întreții casa si pe tine la facultate.
Mai exista varianta sa închirieze casa ( tot cu procura) si sa te muti în alta parte cu chirie mai mica și asa platesti și rate și te întreții. Poți sa iti iei și un job...
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret acte notar ! Adriana68 Adriana68 Pentru o casa la tara, in valoare de 5000 euro, verisorul meu doreste sa-mi doneze partea lui. Exista cadastru pe proprietate, insa, procura notariala ... (vezi toată discuția)
Sunt proprietarul unei case pe care n-o pot vinde. daca as obtine un imprumut cu ipoteca pe acest imobil si nu as plati ratele la banca asi putea avea probleme? soferdetir soferdetir EU asi ramane cu banii iar banca cu casa. Valoreaza Cam 30000 euro. Locuiesc in strainatate si nu am alte bunuri pe numele meu in romania (vezi toată discuția)
Executare silită imobil moștenit. mă ajută legea dării în plată? Cristian-Ionut Cristian-Ionut Buna ziua, Am fost executat silit in 2015 pentru o suma de aproximativ 15.000 de lei. Este vorba de un credit la libra bank, pentru care nu am oferit nici ... (vezi toată discuția)