Va rog sa-mi spuneti si mie cum este definita expertixa contabila conform legii si care este rolul ei. In seta am actionat in instanta angajatorul pentru ca nu mi-a platit integral salariu si drepturile prevazute ce CCMN. El recunoaste fapta si da vina pe criza, dar cere totusi expertiza contabila. In acest context este justificata cererea lui? Mentionez ca cele cerute de mine in baza legii nu necesita calculele unui expert contabil ele pot fi facute in baza hotararii judecatoresti de catre departamentul financiar contabil al societatii. Inteleg sa cer eu expertiza contabila daca nu voi fi multumita de calculatie. Cum pot motiva ca nu sunt de acord cu expertiza intru-cat aceasta ar tegiversa cazul?
Pai in fapt mi s-a diminuat fara acordul meu salariul si nu mi s-au acordat drepturi prevazute in CCMN. Angajatorul recunoaste diminuarea si o pune pe seama crizei - Deci ce sa-i spuna expertul contabil? - criza il exonereaza de respectarea codului muncii? e de competenta expertului contabil sa spuna daca era legal sa-mi diminueze salariul fara acordul meu? In ce priveste drepturile prevazute de CCMN spune ca intr-adevar nu mi-au fost acordate si ca eu nu pot face dovada ca le-am solicitat. Pai eu trebuie sa dovedesc ca le-am solicitat, sau ei ca mi le-au acordat? asta mai ales ca aceste drepturi nu au fost prescrise! Nici asta nu vad de ce ar fi de competenta expertului contabil. O expertiza contabila nu ar avea nicio relevanta si ar mai prelungi procesul cu cel putin un termen.
In urma expertizei,in raport de obiectivele impuse,concluziile pot atesta multe aspecte favorabile dvs de ex ca unitatea nu se inregistreaza cu micsorarea fondurilor,ca salariile nu au fost diminuate la toti angajatii etc.
Repet,avand in vedere ca a-ti inteles sa investiti instanta de judecata cu solutionarea,in parte va inteleg revolta,dar,daca prin cereri si atitudini manifestati pretentii contrare masurilor dispuse de catre instanta cu scopul de lamurire a situatiei financiar contabile ,expertiza este singura in masura sa releve situatia,care poate atesta o scadere apreciabila a fondurilor,cu consecinta diminuarii acestora,integral sau partial numai anumitor angajati.instanta nu se poate pronunta strict si numai in baza sustinerilor dvs care nu aveti autoritatea sa apreciati situatia finaciar contabila sau sa concluzionati,si atunci instanta ,
poate admite cererea de efectuare expertiza.
Nu este obligatoriu sa se admita cererea,inclusiv dvs puteti sa staruiti ca cererea sa nu fie admisa avand in vedere considerentele dvs.
Instanta,suverana in solutionare,va dispune
Succes
Expertiza judiciara
fbogdan
Expertul face expert. dpv contabil in proces asoc propr/ restantier (parat).
Paratul vrea sa vada fiecare act (daca nu sunt depuse la dosar paratul a cerut ... (vezi toată discuția)