avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce sanse am la apel
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce sanse am la apel

Salut ....Am primit 3 ani cu suspendare si 5 de probatiune pt ca am cules canepa de pe marginea drumului si am icercat impreuna cu vreo 4 prieteni sa ne "drogam".in rechizitoriu scrie de oferire,procurare,detinere,consum,si vanzare(dar care nu a fost dovedita. este sustinuta doar de un singur alt-inculpat care zice ca eu i-as fi vandut(acesta beneficiind de o reducere de pedeapsa pt aceasta declaratie)). Inainte de asta am mai primit o amenda administrativa pt consum de droguri. Daca fac apel am sanse sa imi scada din pedeapsa? Am sanse la 2 ani cu supendare simpla fara perioada de probatiune?....
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
Baciu Andrei Sorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:08, 30 Ianuarie 2010
Depinde de probe, avand in vedere ca ati mai comis odata fapta... Sanse ar fi. Dar nu exista suspendare fara termen de incercare.
k...Probe sunt asa...declaratiile la vreo 6 martori cum ca am fumat cu ei...si declaratia unui prieten care a fost prins in flagrant incercan sa vanda 120 de grame canepa.(acesta a declarat ca o avea de la mine si ca ar fi trebuit sa ma plateasca dupa vanzare). Asupra unui alt prieten care a fost si el in momentul "recoltarii" au fost gasite 500gr canepa... la loicuinta mea nu s-a gasit nimik. Eu am recunoscut doar oferirea si intr-o oarecare masura deoarece unii martori au declarat ca nu stiau ale cui sunt "drogurile" sau au declarat ca au luat sa fumeze de buna voie fara sa le zic eu. Anterior am mai comis odata fapta dar nu am fost pedepsit penal.
Am senzatia ca vorbim de o pedeapsa de 3 ani sub supraveghere si cu un total de 5 ani termen de incercare ( 3 pedeapsa principala +2).Opinia mea este de exercita atat calea apelului cat si a a recursului.Exista posibilitatea schimbarii modalitatii de executare din supraveghere in conditionata.In privinta intrebarii tale cu prietena, atata vreme cat hotararea nu este definitiva, nu este nici o problema.Hotararea devine definitiva daca nu declari cai de atac sau dupa epuizarea lor.Atentie!Termenul de declarare a apelului cat si a recursului sunt de 10 zile de la pronuntare pentru persoanele prezente si numai de la comunicare pentru cele lipsa. Tinem legatura!
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
o singura completare, se poate ca in apel sa se modifice putin pedeapsa......
Multumesc de raspuns. Va rog sa-mi spune-ti si daca imi este de ajutor declaratia unui inginer agronom despre diferenta canepei din romania fata de canepa indiana, documente care sa arate ca tutunul , alcoolul sau cafea sunt mai periculoase decat orice fel de canepa?! Am vazut recent in ziare ca in "magazinele de vise" se vind produse care contin derivate de amfetamine, de la care au murit 5 tineri...Pot folosi si acest lucru?.....Va multumesc inca o data

Alte discuții în legătură

Agravarea situatiei inculpatului in cel de al doilea recurs? ContSters40598 ContSters40598 Recursul inculpatului a fost admis la ICCJ, dar si recursul Parchetului care l-a declarat atat in fav. inculpatului , - in latura civila cat si in latura ... (vezi toată discuția)
Non reformatio in pejus- contestatie minister public d.nicoleta d.nicoleta In ceea ce priveste art. 341 (9) CPP, in contestatia formulata de Ministerul Public este incident principiul non reformatio in pejus? Iar avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa in apel gmg81 gmg81 la apel se poate da o pedeapsa mai mare, mai mica sau ramane aceeasi? mulumesc (vezi toată discuția)