avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Va trebui să achit diferența de TVA până la 9%?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Va trebui să achit diferența de TVA până la 9%?

Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul în 2024 (blocul nu este intambulat, dar se locuiește în el), atunci va trebui să achit diferența de TVA până la 9%? Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 10:40, 23 Ianuarie 2024
multumesc frumos pentru raspuns . toate aceste lucruri in conditiile in care eu spre exemplu am semnat. ctr in 2022. cu avans dat si in sept 2023 eu am achitat suma totala ramasa ?. insa din vina dezvoltatorului actele nu au fost gata in 2023 cum era vorba initial si apartamentul va fi predat in 2024. in conditiile in care ei au depus actele pentru receptia finala a blocului in oct 2023 ,dupa o luna cum era stipulat in crt cum ca va fi predat si inceiat ctr. final in sept 2023 . multumesc frumos
vina e a dezvoltatorului si il puteti actiona in instanta sa suporte el diferenta de cota de TVA de la 5% la 9%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va scriu in legatura cu schimbarea de tva 19% la achizitionarea ... Danny1995 Danny1995 Buna ziua! Va scriu in legatura cu schimbarea de TVA 19% la achizitionarea noilor apartamente. Ca sa va pun in tema, eu am semnat o promisiune de ... (vezi toată discuția)
Tva cota redusa achizitie apartament Dragos Stefan Dragos Stefan Buna ziua, In contextul modificarilor pe TVA la achizitia de locuinte cu cota redusa care se vehiculeaza in spatiul public (de la 5% la 9%), daca am ... (vezi toată discuția)
Tva imobil antecontract Mariaandra28 Mariaandra28 Buna! Dacă cumpăr un apartament in bloc nou, iar antecontractul și plata integrală se face acum, in 2023 când TVA-ul e 5%, dar finalizarea blocului e in ... (vezi toată discuția)