avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Acum 2 ...

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Acum 2 saptamani am avut un accident de masina (eu fiind partea vinovata). Initial am fost la daune usoare, deoarece impactul a fost unul minor. Nu am apucat sa completam declaratia, deoarece persoana pagubita a spus ca de fapt am dat-o cu capul de volan si vrea la spital. Nu a fost de acord sa chemam ambulanta, ci a trebuit sa o duc eu personal la un spital privat pentru consult la camera de garda. In urma consultului, diagnosticul dat de medic a fost minim (inclusiv tratamentul era format din paracetamol si magneziu) si nu a necesitat alte investigatii. Mentionez ca eu am achitat taxi, consultatie, tratament etc. A venit politia, s-a intocmit PV, iar seara am fost la Brigada Rutiera pentru a ridica documentele. Eu am primit dovada de circulatie si mi s-a retinut permisul pana la clasarea dosarului.
Pagubitul s-a dus cu asigurarea mea si autorizatia de reparatie la service, iar costurile de reparatie inteleg ca se ridica la mult peste ce ii ofera firma de Asigurari. Cu alte cuvinte, nu este despagubit integral pentru reparatie. In acest moment respectivul abuzeaza prin toate formele si ma suna insistent sa ii achit acea diferenta de plata din buzunarul meu. Din ce am aflat, intra in atributiile service-ului sa recupereze banii de la asigurator, pagubitul nefiind implicat in acest proces de plata a service-ului dupa incheierea contractului de mandat. Va rog sa ma lamuriti si sa ma ajutati cu un sfat, deja s-a recurs la amenintari la adresa mea daca nu voi fi de acord sa platesc diferenta de bani.
Ce posibilitati sunt? Pot fi chemat in instanta si ce sanse sunt sa aiba castig de cauza in aceasta situatie? Nu ar trebui chemata in instanta firma de asigurari de catre service?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 15:25, 9 Martie 2024
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Limita de despăgubire este foarte ridicata, nu cred ca este posibil ca reparațiile sa o depășească.
Problema cred ca este ca persoana în cauza vrea sa abuzeze de asigurare și sa facă reparații suplimentare celor necesare ca urmare a accidentului, aspect cu care, în mod evident, asigurătorul nu este de acord.
Dacă aveți RCA valabil încheiat, dvs nu aveți de ce sa cedați presiunilor și sa achitați vreo suma. Exista câteva situații expres prevazute de lege în care asigurătorul se poate întoarce împotriva persoanei asigurate și, din povestea dvs, nu rezulta indicii ca ati fi într-un astfel de caz.
Si dacă se ajunge în instanță, soluția va fi tot plata de către asigurător a sumei stabilite cu titlu de daune materiale și eventual morale, de data aceasta de către instanta.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dumneavoastra sunteti asigurat. Pagubitul va beneficia de asigurare si atat. Alta obligatie nu mai aveti. Pentru a nu va mai ameninta blocati nr de telefon. Daca nu-i convine, sa reclame la asigurator sau sa va dea in judecata.
Stati linistita, asiguratorul trebuie sa achite in totalitate reparatia efectuata de service si piesele incluse, indiferent de valoarea acestora. Nimeni nu va poate cere nicio diferenta. Este strict problema serviceului cu asiguratorul privind deconturile, dumneavoastra nu sunteti implicata cu absolut nimic. Va argumentez pe baza unei hotarari a unei instante in acest sens. Informati pagubitul si apoi rupeti orice legatura cu el. Succes!
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2023
Manuela Rășină, administrator
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate ati intrat in contact cu un manipulator. Sub imperiul evenimentului si a sentimentului de culpa, ati facut cateva greseli:
- ati fost prea amabila cu el
- cand s-a plans ca l-ati dat cu capul de volan ati acceptat sa il duceti la spital - trebuia sa tratati situatia ca accident cu victime, si sa sunati la 112, sa cereti prezenta politiei si a ambulantei
- cand v-a sunat prima oara cu pretentiile suplimentare, nu l-ati trimis ferm la plimbare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, asa este. Independent de faptul ca am vrut sa fiu "om" si sa ajut/revansez fata de persoana pe care am pagubit-o, ulterior m-am lovit de "eu ti-am facut o favoare ca nu am facut plangere pentru vatamare corporala". Mi se pare putin nedrept sa aiba acest intrument de a manipula situatia si legea sa fie de partea ei, inteleg legea si mereu am respectat-o, dar va spun sincer, impactul a fost unul minor si daca victima intradevar ar fi acuzat dureri de cap in urma impactului, de ce nu a spus din prima acest lucru? De ce m-a carat pana la daune usoare, si apoi, dupa cateva telefoane pe care le-a dat (catre prieteni si familie), si-a schimbat povestea? De ce in momentul in care eu si domnii de la daune usoare i-am spus sa sunam la 112, a spus ca ea la stat nu merge si mi-a cerut sa o duc eu? Sunt la primul eveniment de acest gen si trebuie sa ajung cel mai probabil in instanta daca imi va face plangere penala pentru vatamare, in conditiile in care, il citez chiar pe politistul care s-a prezentat la spital "diagnosticul doamnei este aproape egal cu 0".

Alte discuții în legătură

Despagubire rca in cazul contestarii procesului verbal de catre vinovat Alin15572 Alin15572 Buna ziua, Acum 2 saptamani am fost implicat intr-un accident rutier pe raza orasului Bucuresti. Eu circulam regulamentar pe banda 3 a bulevardului, de pe ... (vezi toată discuția)
Mi-a tras de volan și am făcut accident! Nik90 Nik90 Bună seara! Mă confrunt cu o situație puțin ciudată. Cu ceva timp în urmă, mă deplasam cu mașina mea spre localitatea X, împreună cu alți doi ... (vezi toată discuția)
Acccident moto catam76 catam76 In data de 20.07.2012 in timp ce ma deplasam pe sos pipera cu motocicleta un sofer care venea din sent opus, a virat stanga fara sa se asigure eu lovindu-l in ... (vezi toată discuția)