avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ÎNȘELAT,Buna ziua In anul 2013 sotia mea împreună ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ÎNȘELAT,Buna ziua In anul 2013 sotia mea împreună cu sora ei și cu ...


Buna ziua

In anul 2013 sotia mea împreună cu sora ei și cu ajutorul unui notar public m-au convins să semnez că am primit bani pentru vinzarea unui apartament dobândit de mine și soție în urma unui C.V. cu clauza de întreținere viageră , vinzarea sa făcut către sora fostei soții, eu nu am primit niciun ban in cont sau in fața notarului și nici o altă formă de despăgubire pentru acel apartament, practic nu sunt dovezi de despăgubire sau plata către mine , exista doar semnătura mea pe acel act cum că am primit deși promisiunea soției și surori ei a fost că mă vor răsplăti - despăgubi fapt care nu sa întâmplat nici pina astăzi . Ce pot face in aceasta situație pentru recuperarea prejudiciului pe această speță?
Spre cunoștința dumneavoastră încrederea în faptele și promisiunile soție
mele la acea vreme nu punea la îndoiala cuvintul ei , dar imediat de după lucrurile s-au schimbat .fapt ce au dus și la divorț , la acea vreme era la mijloc și un minor etc etc .Cu tot respectul Și chiar daca fapta ar fi prescrisă de timpul scurs tot rămîne prejudiciul ce trebuie recuperat.

raluk0207 a scris:

Da, și judecătorul va intreba:
De ce-ai semnat dacă nu ai primit banii?
De ce-ai semnat ca i-ai primit, dacă nu ti-a fost achitat nimic?
De ce acum după 10 ani și nu imediat atunci, în primele luni?
Userul pare un bărbat în toată firea, fara probleme de discernământ, major și vaccinat

Sumele cash nu trebuiesc numărate in fața notarului, tranzacția între părți nu trebuie validata de notar? Să facă notarul dovada că am primit bani in biroul notarial sau sa vina cineva cu act bancar care sa ateste faptul că am primit eu bani, înțelegerea de preț cît și bani dați daca au fost dați sau dus către fosta sotie,poate ,

gi-jane2 a scris:

Pai proba ca a primit banii e chiar declaratia vânzătorului pe contract ca a primit, apoi e problema ca s-a trezit peste 10 ani, eu nu ii dau nicio sansa. Desigur, n-are decât sa încerce, numai ca incercatul costa.
PS notarul nu v-a convins cu nimic

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici o șansă..Puteti sa încercați dar pierdeți bani și timp..
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Sumele cash nu trebuiesc numărate in fața notarului,"

Nu
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar voiam sa va întreb dacă divorțați.
Ca dacă nu, nu v-ati fi trezit după 10 ani ca nu ați primit prețul.
Nu, banii nu trebuie numărați în fata notarului. Este declarația dvs, ca vanzator ca i-ati primit. Dvs aveți grija pe ce vindeți bunurile, nu notarul. Și în general, oamenii nu își vând casele, dacă nu vad banii.
Si-asa, partile nu declara prețul real sau dau banii înainte.
Iar în 2013, nu era obligatorie plata prin virament bancar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2023
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj bun propriu, cumparat dupa divort, dar platit inainte de divort cu banii comuni ContSters101235 ContSters101235 Sunt disperat si scriu in acest forum cu speranta ca totusi cineva ma poate sfatui cum sa procedez pt a introduce intre bunurile partajabile unicul bun cu ... (vezi toată discuția)
Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de teren? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care este cel mai sigur mod de a incasa pretul unui teren vindut ( deci relativ o suma mare de bani) ,asa incit sa poata fi semnat actul de ... (vezi toată discuția)
Modalitati si momente de incasare a sumelor in procesul de vanzare apartament SVD SVD Va multumesc anticipat pentru citeva precizari necesare. Daca avansul se achita de catre cumparator vinzatorului in momentul semnarii antecontractului, cind se ... (vezi toată discuția)