avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA fara activitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA fara activitate

Buna ziua! Detin un PFA dar as vrea sa renunt la contractele pe care le am in momentul acesta si o perioada sa nu mai am activitate pe el. Este posibil sa il tin deschis chiar daca veniturile sunt 0 si sa platesc CAS si CASS din fonduri proprii? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 01:07, 23 Ianuarie 2024
Daca il inchideti se va recalcula plafonul la CAS . La CASS insa nu se reccalculeaza pt ca acesta se calculdeaza la venitul net realizat de dvs pana la inchiderea PFA.

Daca il tineti deschis chiar daca nu aveti venituri in prima jumatate nu se va recalcula la CAS . Se va lua plafonul anual de 12 salarii la CAS .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica rectificativa pentru inchidere pfa + incasat dividende alex_mihai1124 alex_mihai1124 Buna ziua! Saptamana aceasta am inchis PFA-ul (la norma) si urmeaza sa depun DU rectificativa ca sa recalculez norma. Norma era 45.000 iar recalculata vine ... (vezi toată discuția)
Pfa sistem real, calcul taxe de la infintare pana la radiere intr-un an fiscal. Psv250988 Psv250988 Buna ziua. Daca am PFA in sistem real infiintat pe 8 Februarie 2024, iar pe la mijlocul lunii Decembrie 2024 voi solicita radierea. La calcularea taxelor, care ... (vezi toată discuția)