avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Stampila pe contracte?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Stampila pe contracte?

Buna ziua,

As dori sa stiu daca pe contractele dintre doua persoane juridice de drept privat este necesara si stampila pentru valabilitatea contractului?Sau e de ajuns doar semnatura reprezentantului legal?
Va multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: David Larisa , utilizator 12:52, 13 Noiembrie 2023
Pentru validitatea unui contract sunt necesare și ștampilele societăților contractante.
Va multumesc pentru raspuns
Ordonanța Guvernului 17/2015 - reglementarea unor masuri fiscal-bugetare si modificarea si completarea unor acte normative:
Art. V. —
(1) Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum si entitatile fara personalitate juridica nu au obligatia de a aplica stampila pe declaratii, cereri sau orice alte documente depuse la institutiile sau autoritatile publice.
(2) Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum si entitatile fara personalitate juridica nu au obligatia de a aplica stampila pe documente sau orice alte inscrisuri emise in relatia dintre acestea.
[ link extern ]

Pentru informații suplimentare privind situațiile în care mai există obligația ștampilării puteți citi acest articol din 2019:
www.avocatnet.ro/articol_483...

După ce firmele și persoanele fizice autorizate (PFA) au scăpat de obligația ștampilării documentelor emise în relațiile dintre ele sau depuse ori încheiate în relația cu autoritățile publice, regula a fost extinsă azi și la entitățile de stat, conform unui act normativ recent. Cu alte cuvinte, ștampila va fi folosită mai rar atât în activitatea autorităților centrale și locale, cât și în activitatea instanțelor judecătorești, pentru că tot vor exista cazuri în care va fi necesară.

Buna ziua,

Utilizarea stampilei nu mai este obligatorie.
Nu este obligatorie dar este recomandata în practica, mai ales în ceea ce privește încheierea unor contracte..

Alte discuții în legătură

Stampila cu semnatura teodora-17 teodora-17 Buna ziua, M-ar interesa si pe mine sa stiu daca stampila cu semnatura este valabila, sau in ce context este valabila. Pentru diferite proiecte (in calitate ... (vezi toată discuția)
Vânzare auto pj - pf clementaene clementaene Buna ziua. Este obligatorie ștampila pe factura emisa de PJ la vanzarea auto ? Este obligatorie ștampila pe talon la înstrăinare ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Stampila institutii publice noa noa Este obligatorie stampilarea actelor provenite de la institutiile publice adresate instantelor de judecata? Care este textul legal care reglementeaza acest ... (vezi toată discuția)