avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce soluție avem dacă ne este restricționat accesul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce soluție avem dacă ne este restricționat accesul în beciul ...

Ce soluție avem dacă ne este restricționat accesul în beciul unui apartament în care stau părinții (uzufruct viager) și apartamentul este pe numele copilului nostru ( nuda proprietate)?
Menționez ca acolo avem câteva lucruri personale depozitate însă ei pt a ne santaja ne-au luat cheile acum ceva timp...am lăsat-o asa insa acum avem nevoie de ele și ei nu doresc sa ni le înapoieze.
Dorim câteva soluții deoarece deja ajungem la limita bunului simt.
Mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2023
Diocu, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 12:34, 7 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va revendicati bunurile în instanță
Da...speram la o varianta de bun simț....
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa încercați o mediere, fie ca face pe mediatorul o ruda, fie un mediator autorizat.
Cert e ca nu puteti sparge yala sa vi le luați, asta sa fie clar.
Dacă negocierile eșuează, fie va lipsiți fe bunuri daca nu sunt de valoare, fie va adresati instantei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal, dvs. nu aveți ce să căutați în acel spațiu. Cei indreptățiți să-l folosească sunt titularii dreptului de uzufruct. Dvs. puteți să-l folosiți NUMAI cu îngăduința lor.

Și acum, "varianta de bun simț" (cerută) este să vă gândiți CUM sună ceea ce rostiți, atunci când cereți să vi se dea cheile/accesul.
Dacă sună a pretenție, n-o să primiți.
Dacă sună a rugăminte... i-a încercați. N-o să vă iasă chiar din prima, că or să-și mai facă și ei ceva de lucru la locul bătăliei, dar până la urmă, luați cu frumosul, părinții se declară "învinși".

Corect, ar trebui să le cereți cheile doar ca să LE eliberați spațiul. (Oare așa or fi înțeles din ce și cum le-ați zis până acum? Sau nici dvs. nu voiați să sune chiar așa?).
Cam asta-i tot: Dacă fiecare om și-ar lua răgazul de a asculta (nu doar a auzi) ce zice celălalt, jumătate de "dreptate" ar fi împlinită (și noi n-am mai avea obiectul muncii). Dar e greu.

Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2023
romascanu, moderator
"însă ei pt a ne santaja ne-au luat cheile acum ceva timp."
Cum v-au luat cheile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cineva stă cu forța în casa mea. cum îl dau afară? alexandraalic alexandraalic Sunt majora, necasatorita, fara copii. Am apartament in Iasi care este numai al meu, in acte, prin donatie prin succesiune, fara drept de revocare. Taicameu, ... (vezi toată discuția)
Acces in apartament in timpul procesului de divort vb1 vb1 Sotia a parasit domiciliul comun in urma cu doua luni si a introdus actiune de divort. Ea nu mai locuieste in fapt cu mine, insa in lipsa mea vine si ia din ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ContSters90552 ContSters90552 Buna seara, Cazul meu: Tatal meu a murit acum 3 ani. Eu sunt unicul copil, el detinea un apartament impreuna cu mama. Inutil sa va explic relatia mea cu ... (vezi toată discuția)