avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Am un proces pentru o succesiune si mi se cere raport ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Am un proces pentru o succesiune si mi se cere raport de expertiza ...

Am un proces pentru o succesiune si mi se cere raport de expertiza extrajudiciar ce reprezita acest raport.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:01, 5 Noiembrie 2023
Cine anume va cere?Instanta?E destul de neobișnuit,în general se realizează pe parcursul procesului expertiza judiciara,făcută de un expert desemnat de către instanta.
Da, lămuriți cu avocatul de caz.
Sunt multe detalii de analizat și la proces nu se procedează așa ca regula de baza.

București 2023
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pentru succesiune la notar, acesta poate cere efectuarea unei expertize extrajudiciare. Organul judiciar (instanta, parchet, politie) dispune efectuarea de expertize tehnice judiciare si desemneaza expert din specializarea de expertiza corespunzatoare obiectivelor fixate peentru expertiza.
Expertiza extrajudiciara este o expertiza tehnica ceruta de o persoana/ firma, in nume propriu. Raportul de expertiza extrajudiciara se plateste in baza unui contract incheiat intre persoana/ firma care doreste raportul de expertiza extrajudiciar si expertul/ specialistul tehnic judiciar sau extrajudiciar. De preferat sa se contacteze un expert tehnic judiciar pentru cazul in care se va deschide o actiune in instanta pentru succesiune.
Ce ceere notarul sa contina aceasta expertiza extrajudiciara ?
Lista experti tehnici judiciari gasiti aici: [ link extern ]
Experti tehnici extrajudiciari gasiti pe site-ul ministerului din domeniul/ specializarea de expertiza a expertului contactat. Specializarea expertului este in functie de ce cere notarul sa contina raportul de expertiza.
Citiți ce scrie userul în postare,,am un proces"..
Organul judiciar nu cere expertize tehnice extrajudiciare, motiv pentru care am introdus in discutie notarul. Acesta poate cere o expertiza tehnica extrajudiciara daca nu se lamureste cum stau lucrurile in cadrul unei succesiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cooptarea unui expert parte / formarea unei expertize extrajudiciare david_constantin david_constantin Nemultumita de rezolutia data de Procuratura de N U P in finalizarea cercetarilor fata de un accident , Instanta a dispus o noua expertiza judiciara care sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ,va rog sa-mi recomandați un expert criminalist în ... Nita Nicolae Nita Nicolae Bună ziua ,Va rog sa-mi recomandați un expert criminalist în cazul unui accident auto capabil sa facă o simulare pentru stabilirea reala a locului de ... (vezi toată discuția)
Calitate expert consultant - obligatoriu expert judiciar ? PFA Corneliu B. - Expert Evaluator PFA Corneliu B. - Expert Evaluator Am fost contactat de catre o parte implicata in proces pentru a-mi expune punctul de vedere in calitate de expert consultant. Mentionez ca nu am calitate de ... (vezi toată discuția)