avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... durata cercetare penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

durata cercetare penala

Cat poate dura cercetarea penala? Exista vreun termen legal, sau se poate tergiversa la nesfarsit?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 22:44, 15 Martie 2012
legat de durata cercetarii penale am si eu o intrebare: daca acum 4 ani o pers a savarsit 6 infractiuni strans legate una de alta de genul( fals, uz de fals, inselatorie etc ) ca nu le stiu i s-a facut perchezitie repet acum 4 ani dar nu a fost arestat preventiv desi de 2 ori a fost chemat pt proba grafologica ma puteti ajuta sa imi spuneti cam cat ar putea dura aceasta cercetare?pt ca de 2 ani a fost ''lasat'' in pace adica nu a mai fost chemat la politie pt nimic multumesc
@ioniboni
Durata de cercetare...teoretic este prevazut un termen rezonabil,fara a fi precizat si unitatea de masura la rezonabil.
practic durata de cercetare este conditionata de complexitatea cauzei,urgenta in solutionare,dispozitia si interesul autoritatilor responsabile,interesul si profesionalismul persoanelor implicate
Va intereseaza durata estimativa ...analizati interesul deosebit sustinut si probat in solutionarea dosarelor mult mediatizate, ale revolutiei,ale mineriadelor ,a persoanelor cu functii politice/superioare in sarcina carora exista elemente care conduc la incadrarea de fapte sub incidenta legi in vigoare ,dar care beneficiaza de tratamente aparte.
Revenind la subiect,persoana interesata ,are posibilitatea sa afle stadiul ,
eventual concluziile pronuntate in cauza.
multumesc frumos pt raspuns
In cazul infractiunilor economice durata cercetarilor este mai mare.In cadrul urmaririi penale se face obligatoriu o expertiza contabila pentru stabilirea valorii prejudiciului si...cam dureaza.De obicei durata este data de neachitarea taxei pt.efectuarea expertizei care are o valoare,de obicei cam mare.
ioniboni a scris:

legat de durata cercetarii penale am si eu o intrebare: daca acum 4 ani o pers a savarsit 6 infractiuni strans legate una de alta de genul( fals, uz de fals, inselatorie etc ) ca nu le stiu i s-a facut perchezitie repet acum 4 ani dar nu a fost arestat preventiv desi de 2 ori a fost chemat pt proba grafologica ma puteti ajuta sa imi spuneti cam cat ar putea dura aceasta cercetare?pt ca de 2 ani a fost ''lasat'' in pace adica nu a mai fost chemat la politie pt nimic multumesc

Faceti o cerere la organul la care se afla dosarul ca sa stiti ce se mai intampla.
Daca stiti sigur ca este vinovat si vreti sa raspunda penal incercati sa platiti un avocat care sa se ocupe de caz.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Plangere contra actelor procurorului nitmar nitmar am facut o plangere penala in 2008 pentru inselaciune si fals in declaratii impotriva administratorului unei societati ; pentru inselaciune s-a dat NUP in ... (vezi toată discuția)
Rezolutie de incepere a urmaririi penale - cand? Micaly Micaly Instanta, prin decizie a dispus inceperea urmaririi penale. Dosarul a fost trimis la parchet care l-a trimis la politie pentru..... Cine, [b]cand[/b] si cum ... (vezi toată discuția)
..propunere facuta de catre organul de cercetare penala !! tutu12 tutu12 In urma unei plangeri penale , Parchetul trimite spre cercetare , organului de cercetare -politiei . La terminarea cercetarilor ,politistul face un raport ... (vezi toată discuția)