avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Teren cumpărat in 2007. Intravilan in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Teren cumpărat in 2007. Intravilan in cartea funciara, ...

Buna ziua,
Teren cumpărat in 2007. Intravilan in cartea funciara, intravilan in certificatul de urbanism. Autorizație de construire emisa, Locuința construita, proces verbal de recepție, intravilan in certificatul fiscal. La intabulare oficiul de cadastru spune ca terenul este extravilan. Primăria recunoaște ca s-a făcut o greșeală si recomanda PUZ sau sa aștept pana se actualizează Planul Urbanistic General care poate sa dureze ani si ani (Primăria spune ca nu se grăbesc cu acest PUG, vin alegerile etc...) Am vorbit cu un arhitect despre PUZ si mi-a spus ca, având in vedere ca exista construcție pe teren, nu se va aproba in comisia de la Consiliul Județean.
Nu știu ce sa fac. Mă poate îndruma cineva? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 10:48, 8 Noiembrie 2023
Dacă Primăria v-a emis autorizație de construire, tot Primăria va trebui să vă despăgubească pentru investițiile făcute dacă terenul apare la oficiul de cadastru ca fiind extravilan. Dacă nu vreți despăgubiri, atunci va trebui să așteptați să se facă PUZ-ul. E varianta cea mai bună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere teren din extravilan in intravilan AlinaBadea08 AlinaBadea08 Buna ziua, Stie cineva unde ar trebui sa ma adresez pentru scoaterea unui teren din extravilan si trecerea lui in intravilan? Am primit informatii ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren din extravilan in intravilan ionut_mindroiu ionut_mindroiu Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa imi construiesc o ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii trecerii unui teren extravilan in intravilan? Voicu Simona Voicu Simona Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am cumparat 2000 mp teren si nu stiu cum trebuie procedat trecerea acestuia din extravilan in ... (vezi toată discuția)