avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,doresc sa ii fac contract de donatie fiicei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,doresc sa ii fac contract de donatie fiicei mele pe ...

Buna ziua,doresc sa ii fac contract de donatie fiicei mele pe un imobil,dar as dorii sa fiu si precauta totusi,daca in viitor voi avea surprize neplacute,si as dorii sa anulez accest contract,as dorii sa stiu ce trebuie stipulat in contract,si daca accesta se poate anula tot la notariat sau doar in instanta.am adresat acceasta intebare aici,deoarece doresc sa fiu informata inainte de a merge la notariat deoarece in caz de problema ,oar avocatul e cel care te ajuta.va multumesc cu deosebit respect pt raspuns
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:53, 9 Noiembrie 2023
Donația nu poate fi anulată. Ai donat casa prin contract notarial, la revedere.
Se poate revoca prin instanță doar în caz de ingratitudine.

Cel mai precaut este să nu donați la nimeni nimic, ci să lăsați ca la timpul când va sosi vremea, să vă moștenească.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator
Daca vreti sa fiți precauta, nu ii donati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neindeplinirea obligatiei de intretinere conform clauzei contractuale- ce putem face? jean1956 jean1956 Buna ziua, Parintii mei,care sunt inca in viata, au cedat nepotilor din partea sorei mele ,casa si terenul aferent cu clauze clare de intretinere ... (vezi toată discuția)
Drept de folosinta sau abitatie? paula38 paula38 Buna ziua,in urma cu 10 ani ,bunica mi-a vandut un imobil cu clauza de intretinere,dar in contract este mentionat faptul ca mama are dreptul de a locui intr-o ... (vezi toată discuția)
Aș dori să cumpăr, cu credit ipotecar, un apartament dobândit de vânzător prin donație. care sunt riscurile mele? mosgenache mosgenache As dori sa cumpar un apartament prin creditt ipotecar. Vanzatorul a obtinut apartamentul prin donatie de la parinti. Actul notarial de donatie are doua ... (vezi toată discuția)