avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Împrumut pe firmă cheltuială deductibilă?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Împrumut pe firmă cheltuială deductibilă?

Este rambursarea unui împrumut dat firmei de către asociat (fără dobândă) o cheltuială deductibilă în scopului calculării impozitului pe profit? În ideea în care împrumut un leu, produc doi, unul îl dau înapoi, mai rămân cu un leu. Statul îmi impozitează doi? De ce?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 08:16, 13 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Statul va impoziteaza doi lei ( daca platiti impozit pe venit ) sau diferenta intre cei doi lei si cheltuieli ( daca platiti impozit pe profit ) . Doar ca ratele la imprumut nu sunt cheltuiala ( nici deductibila , nici nedeductibila ) , dupa cum nici cand v-a intrat in cont imprumutul nu a fost venit . Doar dobanda la imprumut o puteti trece pe cheltuieli ( atunci cand exista dobanda de platit ) .
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2023
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli nedeductibile Razvan S. Razvan S. Buna ziua, Pentru un SRL care plateste impozit pe venit, care este diferenta intre o cheltuiala deductibila si una nedeductibila ? (vezi toată discuția)
Imprimut firma pe baza unui imprumut bancar de nevoi personale al asociatilor EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Pot face un contract de imprumut firma cu firma al carui asociat sunt iar rambursarea acestui imprumut sa fie scadentarul creditului de nevoi ... (vezi toată discuția)
Veniturile din diferente de curs valutar aferente imprumuturilor asociat sunt impozabile avand in vedere scaderea cursului de schimb fata de cel de le 31.12.2009? nedelea crisan nedelea crisan Am o societate pe care a fost achizitionat un teren, sursa de finantare fiind imprumutul de la asociat , 100.000 euro. Societatea nu a inregistrat venituri de ... (vezi toată discuția)