avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionar și salariat După depunerea dosarului de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionar și salariat După depunerea dosarului de pensionare ...

Pensionar și salariat
După depunerea dosarului de pensionare pentru limita de vârstă, in ce condiții mai pot rămâne în activitate, in cumul pensia și salariu, pe postul pe care am lucrat? Contractul de munca actual încetează la data depunerii dosarului sau la data emiterii deciziei de pensionare?
Pentru continuarea activității în cadrul aceleiași firme ca pensionar și salariat, noul contract de munca se întocmește de la data depunerii dosarului de pensie sau după emiterea deciziei de pensionare?
Atât firma la care lucrez cât și eu dorim sa continuăm raporturile de muncă și după pensionare dar nu îmi este clar cum se acoperă perioada între depunerea dosarului de pensionare și obținerea deciziei de pensionare.
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:45, 21 Noiembrie 2023
Contractul de munca actual încetează la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit ... necula_calita necula_calita Buna ziua. Va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit decizia de pensionare la limita de varsta , am un termen in care sa anunt angajatorul de ... (vezi toată discuția)
Încetare cim în vederea pensionării și menținerea în activitate daniela1965@yahoo.com daniela1965@yahoo.com Art. 56. [cazurile incetarii de drept a contractului individual de munca] (1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept: a) ....; b) ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in prezent sunt angajata la o companie privata, urmand ... ili90 ili90 Buna ziua, In prezent sunt angajata la o companie privata, urmand ca la 01.01.2024 sa ies la penisie pentru limita de varsta. Imi puteti spune, va rog, daca ... (vezi toată discuția)