avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PUNCTAJ LUNAR PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PUNCTAJ LUNAR PENSIE

PUNCTAJ LUNAR PENSIE : Buna ziua tuturor.......am o nelamurire legata de acest punctaj : in Legea pensiilor 263 , art.96 alin.2, spune ca punctajul lunar al asiguratului se calculeaza prin raportul dintre salar brut al angajatului si salar mediu brut comunicat de I.N.S......Am solicitat angajatorului o adeverinta cu venit brut si net pe ultimul an pentru casa de pensii . Angajatorul a inscris sume mai mici la venitul brut , eu confruntind acestea cu fluturasii de salariu unde salariul brut e mai mare . Ma intreb in acest caz , cum e corect : cum a inscris angajatorul in adeverinta sau cum prevede legea ? MULTUMESC ANTICIPAT .
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:34, 22 Noiembrie 2023
Sunteți pensionar ?

Bună ziua...., da sunt pensionar de un an și am dorit să - mi adaug acest an la stagiul de cotizare, drept consfințit prin lege.... Deci , repet întrebarea : cum e corect , cum a procedat angajatorul sau cum prevede legea pensiilor art. 96 alin. 2 ? MULȚUMESC,

Carp Mircea a scris:

Sunteți pensionar ?

Nu trebuie mentionat in decizie veniturile pentru care se recalculeaza pensia.
Se afla deja in baza de date a casei locale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii ; punctajul lunar ; baza de calcul a contributiei de asigurari sociale badeadan badeadan Am vazut ca la calc. puncajului lunar se ia cand venitul salarial brut cand venitul lunar asigurat (baza de calcul a contrib. de asig. soc.).Art 96 din lg. ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie -punctaj lunar coraliana coraliana X-(X-( Va rog sa-mi spuneti, la calculul pensiei , pentru stabilirea punctajului lunar care salarii se iau in calcul si la ce se raporteaza? De ex a ... (vezi toată discuția)
Calcul punct pensie meseria de croitor elenadintroia elenadintroia Buna ziua as dori sa stiu daca punctul de pensie se calculeaza dupa inscrisurile din carnetul de munca ? Am fost angajata din anul 1982 la o cooperativa ... (vezi toată discuția)