avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipat partiala transformata in pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipat partiala transformata in pensie anticipata.

Buna ziua

Am decizia de pensie anticipat partiala din luna mai 2021 !
Am mai lucrat pana in iunie 2022 si atunci am iesit la pensie in baza deciziei de pensionare din 2021 !
Mentionez ca pana la decizia din mai 2021 aveam 39 de ani si o luna si 11 zile (conf deciziei), am mai lucrat un an pana am decis sa ies la pensie !
Acum vine intrebarea !!!
Pensia mea se recalculeaza ?
Conf cu legea noua pot iesi la pensie anticipta fara penalizare daca am stagiu de cotizare plus cinci ani in plus ?
Beneficiez de acest articol ?
Multumesc frumos !
Radu
Ultima modificare: Marți, 21 Noiembrie 2023
johnny_1961, utilizator
Cel mai recent răspuns: opris liviu , utilizator 14:23, 3 Aprilie 2025
Mă numesc Opriș Liviu sunt pensionar cu pensie anticipată parțial din 30.06.2021 cu un procent de diminuare de 14%.Anul trecut în luna oct. 2024 am împlinit 65 ani, Comform legii 360/2023 ar fi trebuit ca pensia anticipată parțial să se transforme în pensie ptr limită de vîrsta si să se elimine diminuarea de 14% prin recalculare(spune legea)Dar din luna oct.24 si pînă în prezent mi se reține abuziv procentul de 14% în continuare(5 luni)Am intervenit de nenumărare ori la CJP telefonic ,la ghișeu,prin email,prin petiții inclusiv la Casa Naț.Pens dar fără rezultat motivînd ca au probleme cu softul programului (doar ca eu de meserie sunt programator si stiu cu ce se,, ,,mănîncă"un soft.Vă rog frumos sa mi spuneți ce soluții am sau dacă este cazul sa intervin în instanță. Menționez că este vorba de Casa Județeană de pensii Bihor/Oradea unde figurez.
Vă mulțumesc anticipat

opris liviu
Mai interveniti inca odata pe adresa lor de e-mail si le dati termen ca in 48 de ore sa va dea un orizont de asteptare pentru comunicarea si punerea in plata a deciziei de trecere la limita de varsta.
Le specificati ca in caz contrar le veti deschide actiune in instanta in data de 31/03/2025.
Ceea ce veti si face daca va fi cazul.
In cerere le mentionati ca odata cu depunerea Intampinarii sa faca si proba cu inscrisuri ca au comunicat si pus in plata decizia de trecere la limita de varsta.
In aceste conditii eu sper ca nu se va ajunge la primul termen de judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2025
Carp Mircea, utilizator

opris liviu
Dupa inregistrarea actiunii la Tribunal, le trimiteti pe e-mail nr. de dosar.
Poate isi revin la normalitate.
Vă mulțumesc frumos D le Mircea Carp
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2025
opris liviu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"pensia anticipată poate fi obţinută cu cel mult 5 ani înaintea ... gbrlcostache gbrlcostache \"Pensia anticipată poate fi obţinută cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, de către cei care au realizat un stagiu de ... (vezi toată discuția)
Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă ... goplanet goplanet Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă drepturile de pensie dupa 1 septembrie 2024 - cei 5 ani de stagiu peste cei 35 de stagiu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua conform noii legi a pensilor din septembrie 2024 1. ... emy1991 emy1991 Buna ziua Conform noii legi a pensilor din septembrie 2024 1. Pensia anticipata ( fara penalizare ) cu 40 ani contributivi se va ... (vezi toată discuția)