avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Beneficii dupa nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Beneficii dupa nastere

Buna ziua din nou la toata lumea.Am o singura intrebare daca ma puteti lamuri.Dupa nastere ce beneficii banesti primeste mama si de la cine.Am auzit ceva de un salariu mediu pe unitate dar si de o suma de bani de la stat.Mama este agent in cadrul politiei.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 27 Iunie 2018
Cele doua beneficii :alocaţia nou-născut (230 lei) si contravaloare trusou (150 lei) au fost abrogate prin legea 118/2010.
boerica a scris:

Cele doua beneficii :alocaţia nou-născut (230 lei) si contravaloare trusou (150 lei) au fost abrogate prin legea 118/2010.


s-a abrogat doar pt copiii născuți după luna iulie
Potrivit Legii nr.118/2010, pentru nasterile survenite pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi, precum si pentru casatoriile incheiate pana la aceasta data, drepturile se stabilesc in conditiile actelor normative prevazute la alin. (1) lit. g)—j) din lege si se solicita la plata pana cel tarziu la data de 31 august 2010.
Prin urmare, se mai poate solicita contravaloare trusoului.
Contractul colectiv de munca la nivel national 2007 - 2010
Art. 51. - În afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariaţii vor beneficia şi de următoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, plătit de aceasta mamei, pentru naşterea fiecărui copil; dacă mama nu este salariată, soţul acesteia beneficiază de plata unui salariu mediu pe unitate;

Se mai acorda aceasta prima de nastere avand in vedere modificarile legislative intrate in vigoare le la 1 iulie 2010?
Se mai acorda acest trusou de 150 ron? Am doar alocatia de 200ron copilu e nascut pe 17 octombrie 2012 ce trebuie sa fac pentru a obtind acesti bani multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Alocatie nou nascut my angel my angel Am nascut acum doua luni si as dori sa aflu daca beneficiez de alocatie pt nou nascut,precizez ca beneficiez de alocatie de stat si de indemnizatie. (vezi toată discuția)
Prima sarcina dupa 30 de ani ramona s. ramona s. buna seara! multumesc pt. raspunsurile prompte pe care mi le-ati dat.as mai avea o intrebare.diverse persoane imi spun ca daca prima sarcina e la virsta de ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru mamele fara serviciu bingoo bingoo care sunt ajutoarele sau ce se da la nastere ptr mamele care nu au serviciu (vezi toată discuția)