Buna ziua din nou la toata lumea.Am o singura intrebare daca ma puteti lamuri.Dupa nastere ce beneficii banesti primeste mama si de la cine.Am auzit ceva de un salariu mediu pe unitate dar si de o suma de bani de la stat.Mama este agent in cadrul politiei.Va multumesc
Potrivit Legii nr.118/2010, pentru nasterile survenite pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi, precum si pentru casatoriile incheiate pana la aceasta data, drepturile se stabilesc in conditiile actelor normative prevazute la alin. (1) lit. g)—j) din lege si se solicita la plata pana cel tarziu la data de 31 august 2010.
Prin urmare, se mai poate solicita contravaloare trusoului.
Contractul colectiv de munca la nivel national 2007 - 2010
Art. 51. - În afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariaţii vor beneficia şi de următoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, plătit de aceasta mamei, pentru naşterea fiecărui copil; dacă mama nu este salariată, soţul acesteia beneficiază de plata unui salariu mediu pe unitate;
Se mai acorda aceasta prima de nastere avand in vedere modificarile legislative intrate in vigoare le la 1 iulie 2010?
Se mai acorda acest trusou de 150 ron? Am doar alocatia de 200ron copilu e nascut pe 17 octombrie 2012 ce trebuie sa fac pentru a obtind acesti bani multumesc anticipat