avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba

Buna ziua,

Momentan sunt in perioada de proba, iar angajatorul a aprobat concediul de odihna. In perioada de CO a stabilit mai multe sedinte online despre evaluarea finala. Exista posibilitatea ca angajatul sa fie concediat in aceasta perioada de CO?

Multumesc si astept cu interes un raspuns
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2023
justinsanero, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:22, 9 Decembrie 2023
Este mai complicata procedura concedierii decat cealalta varianta disponibila de a va inceta contractul de munca in perioada de proba ( perioada de preaviz...).

In perioada de proba va poate inceta contractul printr-o simpla notificare.

Art. 31, Codul muncii
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.

(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la încadrarea persoanelor cu handicap se realizează exclusiv prin modalitatea perioadei de probă de maximum 30 de zile calendaristice.

(3) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.
Nimeni nu va poate spune exact ..dar poate exista varianta ca dupa CO sa se decida incetarea c.i.m. intr-una din modalitatile prevazute de art.31 sau art 55 din codul Muncii.
Dupa CO, perioada de preaviz va inceta

Cornel Vasile a scris:

Nimeni nu va poate spune exact ..dar poate exista varianta ca dupa CO sa se decida incetarea c.i.m. intr-una din modalitatile prevazute de art.31 sau art 55 din codul Muncii.

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2023
justinsanero, utilizator
Daca perioada de proba expira, atunci daca in urma evaluarii se constata ca nu aveti o activitate buna se poate decide concedierea dvs. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fii concediat un salariat in perioada de proba ? lia sfercea lia sfercea As dori sa stiu daca poate fii concediat disciplinar un salariat in perioada de proba deoarece a incalcat grav fisa postului, regulamentul intern si a adus ... (vezi toată discuția)
Lncetare cim in perioada de proba marapintilie marapintilie Buna ziua, Cum poate inceta un cim in perioada de proba, in conditii legale si care sunt art. din codul muncii cu care inceteaza cim-ul? Si daca inceteaza ... (vezi toată discuția)
Concediere valcris valcris Buna ziua. Am angajat o persoana cu contract de munca pe perioada nedeterminata, incepand cu data de 10.11.2011. In contract este specificat faptul ca perioada ... (vezi toată discuția)