avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neinregistrare contract de munca la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neinregistrare contract de munca la ITM

Buna ziua tuturor!
Am o mica intrebare: ce trebuie sa fac pentru a inregistra un contract de munca la ITM cu 11 luni in spate (incepand cu aprilie 2009) pentru a beneficia de contributia pentru cresterea copilului.
Multumesc,
PS: va rog sa imi spuneti cat mai detaliat (pasii ce trebuiesc urmati, amenzile, declaratiile, etc)
Cel mai recent răspuns: cristina_b , utilizator 23:58, 3 Februarie 2010
cristina_b a scris:

ok, dar angajatorul inregistreaza acum contractul de munca, depune acum statele de plata, plateste acum comisionul. deci data savarsirii faptei este azi.
treaba statea cu totul altfel daca ar fi inregistrat contractul de munca in a 21-a zi de la data angajarii. atunci chiar nu s-ar mai fi pus problema sanctiunii.



Nu are cum sa fie data savarsirii faptei azi ... este data constatarii faptei :)
Bun, sa fie asa cum ziceti.
Atunci spuneti-mi care este diferenta dintre situatia cand ar fi inregistrat contractul de munca in a 21-a (data savarsirii, nu?) si astazi la un control al dosarului s-ar fi constatat acest lucru (e clar ca nu se poate sanctiona) si situatia cand astazi s-ar prezenta cu contractul spre inregistrare (data savarsirii dar si a constatarii, nu?) . care este contraventia continua si care nu?

iata de ce imi sustin ideea:
Contraventia continua consta intr-o succesiune de fapte contraventionale care dainuie un timp pana la intrarea in legalitate a contravenientului (adica astazi, data inregistrarii contractului), deci incalcarea obligatiei legale dureaza in timp.
În cazul contravenţiilor continui (contravenţia este continuă în situaţia în care încălcarea obligaţiei legale durează în timp) termenul de prescriptie pentru aplicarea oricărei sancţiunii contravenţionale începe să curgă de la data constatării faptei.
In cazul neinregistrarii CIM in termenul de 20 de zile, cea de-a 21 zi este data savarsirii faptei. Fapta nu are caracter continuu, deoarece termenul de 20 de zile este deja expirat in cea de-a 22 zi spre exemplu. Adica mai pe inteles in cazul faptelor continue data savarsirii este o perioada si nu o zi. Cel mai bun exemplu este furtul de curent electric care dureaza de la data conectarii si pana la data cand este prins si deconectat de la retea, adica data constatarii. Ceea ce nu e cazul in situatia neinreg CIM, cand data sarvarsirii e o data fixa, cea de-a 21 zi
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2010
Florin Cioca, Consilier juridic
si cu aplicarea sanctiunii cum ramane pana la urma?

Alte discuții în legătură

Amenda administratia financiara crina_enache crina_enache mai este in vigoare in prezent art 13 din oug 2/2001? mai am o intrebare. daca nu am depus o declaratie in termenul prevazut de lege si timp de 6 luni nu am ... (vezi toată discuția)
Prescriptia extinctiva in cazul nrinregistrarii contractului de munca anterior inceperii activitatii jupanul jupanul termenulde aplicare a sanctiunii contraventionale pentru neinregistra a contractului individual de munca la itm anterior inceperii activitatii curge in 6 ... (vezi toată discuția)
Itm-termen prescriere contraventie nedepistata la timp doriodann doriodann Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca exista un termen de prescriere a unei contraventii. La o asociatie de proprietari am avut o conventie civila la ... (vezi toată discuția)