Buna ziua tuturor!
Am o mica intrebare: ce trebuie sa fac pentru a inregistra un contract de munca la ITM cu 11 luni in spate (incepand cu aprilie 2009) pentru a beneficia de contributia pentru cresterea copilului.
Multumesc,
PS: va rog sa imi spuneti cat mai detaliat (pasii ce trebuiesc urmati, amenzile, declaratiile, etc)
Se va acorda avertisment, deoarece sanctiunea amenzii este prescrisa. Daca totusi primiti amenda, depuneti plangere la judecatorie si invocati prescriptia. Veti castiga 100%.
cum ramane cu angajatorul care se prezinta azi cu un CIM ce trebuia inregistrat acum 9 luni de zile (incalcarea obligatiei legale a durat in timp)? atata timp cat astazi se constata neinregistrarea (se incheie si proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor, cum se poate spune ca fapta a fost constatata anterior celor 6 luni si nu se mai poate aplica sanctiunea?
trebuie sa va fac cunoscut un caz concret: o persoana isi desfasura activitatea din iulie 2007 la o societate comerciala iar angajatorul nu a incheiat CIM in forma scrisa si nici nu figura in evidentele societatii. controlul a avut loc in martie 2008 si s-a aplicat o sanctiune contraventionala pentru munca fara forme legale (parerea mea este ca incalcarea obligatiei legale a durat in timp deci este contraventie continua). in acest caz cand a fost savarsita fapta? in iulie 2007 sau in martie 2008? obligatia angajatorului era sa incheie CIM in iulie 2007 asa cum si angajatorul nostru trebuia sa inregistreze CIM acum 9 luni.
Impotriva PV de constatare si sanctionare s-a facut plangere insa s-a dat castig de cauza ITM-ului. procesul a durat 1 an de zile.