avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neinregistrare contract de munca la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neinregistrare contract de munca la ITM

Buna ziua tuturor!
Am o mica intrebare: ce trebuie sa fac pentru a inregistra un contract de munca la ITM cu 11 luni in spate (incepand cu aprilie 2009) pentru a beneficia de contributia pentru cresterea copilului.
Multumesc,
PS: va rog sa imi spuneti cat mai detaliat (pasii ce trebuiesc urmati, amenzile, declaratiile, etc)
Cel mai recent răspuns: cristina_b , utilizator 23:58, 3 Februarie 2010
Se va acorda avertisment, deoarece sanctiunea amenzii este prescrisa. Daca totusi primiti amenda, depuneti plangere la judecatorie si invocati prescriptia. Veti castiga 100%.
cum ramane cu angajatorul care se prezinta azi cu un CIM ce trebuia inregistrat acum 9 luni de zile (incalcarea obligatiei legale a durat in timp)? atata timp cat astazi se constata neinregistrarea (se incheie si proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor, cum se poate spune ca fapta a fost constatata anterior celor 6 luni si nu se mai poate aplica sanctiunea?
trebuie sa va fac cunoscut un caz concret: o persoana isi desfasura activitatea din iulie 2007 la o societate comerciala iar angajatorul nu a incheiat CIM in forma scrisa si nici nu figura in evidentele societatii. controlul a avut loc in martie 2008 si s-a aplicat o sanctiune contraventionala pentru munca fara forme legale (parerea mea este ca incalcarea obligatiei legale a durat in timp deci este contraventie continua). in acest caz cand a fost savarsita fapta? in iulie 2007 sau in martie 2008? obligatia angajatorului era sa incheie CIM in iulie 2007 asa cum si angajatorul nostru trebuia sa inregistreze CIM acum 9 luni.
Impotriva PV de constatare si sanctionare s-a facut plangere insa s-a dat castig de cauza ITM-ului. procesul a durat 1 an de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda administratia financiara crina_enache crina_enache mai este in vigoare in prezent art 13 din oug 2/2001? mai am o intrebare. daca nu am depus o declaratie in termenul prevazut de lege si timp de 6 luni nu am ... (vezi toată discuția)
Prescriptia extinctiva in cazul nrinregistrarii contractului de munca anterior inceperii activitatii jupanul jupanul termenulde aplicare a sanctiunii contraventionale pentru neinregistra a contractului individual de munca la itm anterior inceperii activitatii curge in 6 ... (vezi toată discuția)
Itm-termen prescriere contraventie nedepistata la timp doriodann doriodann Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca exista un termen de prescriere a unei contraventii. La o asociatie de proprietari am avut o conventie civila la ... (vezi toată discuția)