avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Socrul meu vrea sa ne dea jumatatea de sus ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Socrul meu vrea sa ne dea jumatatea de sus a unei ...

Buna ziua ! Socrul meu vrea sa ne dea jumatatea de sus a unei case cu etaj si jumate de curte. Jumatatea de casa pe care ne-o da noua era la rosu, fara geamuri.La inceput a zis ca ne face contract de intretinere viagera si pana am rezolvat cu acte ca sa putem face actele, am investit in casa. Cand a fost vorba sa facem actele ,el s-a razgandit. A zis ca nu vrea sa imi dea si mie . Vrea sa gaseasca o solutie sa faca ceva acte doar pe sot, iar in caz de decesul sotului eu sa nu beneficiez de casa, sa ii revina lui partea sotului si copilului pe care il avem impreuna. Însă eu sa nu am dreptul sa locuiesc acolo. Lui ii este frica sa nu ma casatoresc eu dupa cu cineva "strain ". Ce solutii ar avea la "dorintele " lui?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:01, 28 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate sa ii facă soțului donație și astfel imobilul sa fie bun propriu.
Însă dacă soțul decedează înaintea dvs, veți moșteni 1/4 în calitate de soție supraviețuitoare.
Dacă veri dori, veți putea da declarație de renunțare la succesiune, caz în care pe soț îl va moșteni doar copilul
Totuși, cred ca e puțin probabil ca la acel moment socru sa mai fie în viața.
El ii poate dona sotului cu clauza ca daca moare înaintea lui, sa i se întoarcă donatia în patrimoniu .
Dvs ce vreti?
Ca puteti sa il dati in judecata sa va recuperati investiția.
Mai puteți sa va convingeți sotul ca daca ii doneaza sa deveniți apoi coproprietar.
Daca doneaza cu clauza ca daca moare inaintea lui, donația i se intoarce, mai pot deveni coproprietar? Sau daca moare el înaintea socrului donatia revine socrului chiar daca eu sunt coproprietar?
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2023
TaniaAnd, utilizator


raluk0207
Restul 3/4 in caz de deces cui ii va reveni?
Copilului dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare-cumparare floryka floryka Buna ziua si Hristos a inviat! Am o problema putin mai delicata si nu stiu ce pot sa fac.Am un unchi care nu este casatorit si doreste sa-mi lase mie ... (vezi toată discuția)
Donatie simionescuirina simionescuirina Sotul meu primeste de la parinti un apartament, santem in prag de a face actele si notarul ne-a zis de ce nu facem donatie ca e mai ieftin si ca nu se ataca ... (vezi toată discuția)