avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez in IT si doresc sa incep o colaborare pe un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez in IT si doresc sa incep o colaborare pe un contract pe ...

Lucrez in IT si doresc sa incep o colaborare pe un contract pe Drepturi de Autor. Colaborarea o sa fie part-time (20 de ore pe sapt/ mentionez ca momentan sunt angajat si full time). Sunt curios ce ar presupune asta ca si documente, taxe ANAF. Sunt persoana fizica si nu am firma, iar contractul este cu o firma care are sediul in Romania.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Marius_02 , utilizator 21:08, 15 Decembrie 2023
Part-time nu exista in contractul de cesiune pe drepturi de autor ...Acest contract este suspsu Legii nr.8/1996 ... daca e contract de colaborare , la fel nu exista stipulatie de durata timp de munca , altfdel intrati in recalificarea ANAF-ului.

Taxele sunt aceleasi.
Multumesc frumos pentru raspuns. Ok deci din ce inteleg nu exista conceptul de part-time(sau orice numar de ore trecute in contract). Si se plateste 10% din suma totala stipulata in contract? Sau exista o formula prin care se face calcularea taxelor? Iar daca deja sunt angajat full time si platesc taxe (CAS/pensie etc.) - pt. acest contract pe DA o sa platesc doar impozitul de 10% sau exista o alta formula de calcul?
In ceea ce priveste impozitul pentru drepturi de autor si contributiile sociale, salariatii si pensionarii care obtin si venituri din drepturi de autor datoreaza numai impozitul de 10%.
Ce acte si ce declaratie trebuie sa depun la ANAF?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborare profesori - ce fel de contract? traineranastasia traineranastasia Bună ziua, Vă rog din suflet să mă ajutați cu un răspuns: În martie 2019 am deschis un centru de limbi straine, un SRL. Pana acum am lucrat numai eu ... (vezi toată discuția)
Contract firma cu sediu in spania ClaudiaNV ClaudiaNV Buna ziua! Daca inchei un contract pe drepturi de autor cu o firma cu sediul in Spania, cine va plati impozitul, CAS, CASS, ei sau eu, aici, la ANAF ... (vezi toată discuția)
Incadrare contract de colaborare si ce declaratii trebuie sa depun gvlad21 gvlad21 Buna ziua, In prezent sunt in discutii avansate cu o organizatie politica din UE, pentru realizarea unui site web. Acesta se va face printr-un contract de ... (vezi toată discuția)