avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral

Stimate Doamne/Stimati Domni AVOCATI/CONSILIERI JURIDICI
Am o problema de familie: am fost 5 frati dintre care 1 a ramas in curtea parinteasca. In anul 1990 a murit mama, am fost chemati si am semnat succesiunea dezbatuta dupa ea. In anul 1991 tata a facut testament fiului cu bunuri mobile si imobile aflate in patrimoniu la data decesului tatalui. Nu am mai fost chemati nici unul pentru semnaturi. In 1992 a murit si acest fiu care nu are copii, iar sotia acestuia nu ne-a mai chemat nici de aceasta data pentru succesiunea dupa frate.
Doresc sa va intreb eu cu ceilalti 3 frati mai avem drepturi la curtea parinteasca ? daca da, care sunt acelea ?
Va multumesc cu respect !
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:44, 1 Februarie 2010
Domnule avocat,
Cand tatal nostru a murit in 1991 nu aveam mostenirile pe teren arabil, abia dupa decesul tatalui, fratele a facut cerere la primarie si in 1992 a aparul Titlul de proprietate. Acum cumnata detine si Titlul si testamentul.
As vrea sa stiu daca este mostenitoare si pe pamant arabil sau doar in curte ?
referitor la succesiunea dupa tatal dvs. , intrucat acesta l-a numit pe fratele dvs. legatar universal, in baza acelui testament, aveti posibilitatea. ceilalti descendenti sa solicitati in instanta reductiunea liberalitatii excesive .
de asemenea, va trebui sa va interesati daca s-a dezbatut succesiunea dupa fratele dvs.
la succesiunea acestuia aveati vocatie succesorala toti ceilalti frati , in concurs cu sotia supravietuitoare .
va trebui sa apelati la un avocat cel putin pt. o consultatie juridica .
Cumnata a dezbatut succesiunea dar fara frati si as vrea sa stiu cat de valabila este si daca noi ceilalati frati mai avem vre-un drept la pamant ?
buna ziua
reductiunea liberalitatilor excesive putea ceruta intr-un termende 3 ani de la decesul defunctului.
cam tarziu.
Exista cumva o perioada de timp stabilita de lege in care se dezbate succesiunea dupa tata si fratele meu, pentru ca pe certificatul de mostenitor al cumnatei nu exista nici o stampila si nici un timbru de legalizare.

Alte discuții în legătură

Testament kywy kywy inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)
Testament laleaua neagra laleaua neagra buna dimineata daca sotul meu a primit testament de la parinti , iar acum sotul a decedat eu voi mostenii in continuare testamentul (socrii nu mai am , nu ... (vezi toată discuția)
Vaduva CobraneagrA CobraneagrA am fost casatorita cu sotul meu 20 de ani dar nu am avut copii , am locuit cu socrii in aceas curte timp in care socrul meu i-a facut testament sotului meu ca ... (vezi toată discuția)