avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, De curând am ocupat un post prin concurs ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, De curând am ocupat un post prin concurs într-o ...

Bună ziua,
Sun angajat într-o instituție de stat. Problema este legata de superiorul acestei instituții, persoana care se comporta urât, ma denigrează în fața colegilor, bârfește spune lucruri pe care ulterior nu le recunoste și provoacă discuții între colegi, nu tratează în mod egal toți angajații privind programul de lucru, nu se implica în problemele legate de activitatea la locul de muncă însă, cere explicații, jignește și acuza fără a oferi suport. Majoritatea colegilor sunt stresați, suferă în tăcere și accepta acest comportament spunând ca "asa este el și nu ai ce sa faci, este salariul bun și acceptam, nu băgăm în seamă ".... Eu nu vreau să accept așa ceva și, ca atare, vă rog să îmi spuneți care este calea legală și cum să procedez corect pentru a rezolva aceasta situație. Menționez ca sunt pregătit profesional, mult peste funcția ocupată.
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2023
Florina2023, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 22 Decembrie 2023
Constituie hărțuire morală la locul de muncă și se sancționează disciplinar, contravențional sau penal, după caz, orice comportament exercitat cu privire la un angajat de către un alt angajat care este superiorul său ierarhic, de către un subaltern și/sau de către un angajat comparabil din punct de vedere ierarhic, în legătură cu raporturile de muncă, care să aibă drept scop sau efect o deteriorare a condițiilor de muncă prin lezarea drepturilor sau demnității angajatului, prin afectarea sănătății sale fizice sau mentale ori prin compromiterea viitorului profesional al acestuia, comportament manifestat în oricare dintre următoarele forme:
a) conduită ostilă sau nedorită;
b) comentarii verbale;
c) acțiuni sau gesturi.

Soluționarea plângerilor de hărțuire: Cum trebuie să procedeze angajatorii și cum se intersectează ancheta cu cercetarea disciplinară
www.avocatnet.ro/articol_658...

Care ar trebui să fie procedura în cazul sesizărilor privind faptele de hărțuire la locul de muncă
www.avocatnet.ro/articol_657...
De la teorie la fapte e cale lunga. Am trecut exact prin aceeași situație, m-am dus sa discut cu șeful instituției și pentru ca mi-am permis sa reclam 2 șefi mi s-au inventat niște mizerii am fost sancționată disciplinar prin diminuarea salariului cu 20% timp de 2 luni și am fost ulterior și mutata disciplinar sub masca unui transfer în interes de serviciu. Acum ma judec de un an în zadar cu instituția și deși am depus înregistrări pentru a dovedi abuzurile nu mai am nicio speranta. Am cheltuit bani timp și mi-am distrus sănătatea degeaba
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu toata lumea poate fi bagata in aceeasi oala cu sefii dvs ...
Bună ziua,
Mulțumesc frumos pentru răspunsul dumneavoastră!
Înainte de a ma adresa Instantei de judecată, îmi recomandați să fac o adresă de informare către Directorul general?
Menționez că, șeful la care fac referire este responsabil al unui punct de lucru dintr-o instituție care aparține de județ.
Mulțumesc frumos pentru suport!
Ultima modificare: Vineri, 22 Decembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Puteti depune o informare catre conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ce pot face daca o colega de la serviciu ma jigneste ... Cri2005 Cri2005 Buna ziua ,ce pot face daca o colega de la serviciu ma jigneste ,ma injura ,a sarit la mine ca ma loveste si cu alte colege face acelasi lucru,am vorbit cu ... (vezi toată discuția)
Jignit la locul de munca Madalin196 Madalin196 Jignit la locul de munca.... Buna seara! Am o problema la locul de munca ,șefa mea are covid și în locul ei a lăsat un coleg de munca ,el este tehnician pe ... (vezi toată discuția)
Lucrez la o firma care are multiple puncte de lucru în serbia ... octav1ostef octav1ostef Lucrez la o firma care are multiple pu cte de lucru în Serbia și Bulgaria. Colegii cu atribuții similare( chiar pe mai puține locatii) au statutul de ... (vezi toată discuția)