avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Unde trebuie sa merg pentru apostila si cat costa?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Unde trebuie sa merg pentru apostila si cat costa?

Salutare!!!!!!!
Vreau sa imi iau baietelul de 6 ani cu mine in Spania.Ideea este ca am nevoie de certificatul lui cu apostila,pt a-l inscrie la scoala.Unde trebuie sa merg pt aceasta stampila,avand in vedere ca baietelul este nascut in Sibiu,iar acum locuiesc in Satu-Mare?Si cat ma costa aceasta procedura?
(Am intrebat la evidenta populatiei si mi s-a spus ca trebuie sa merg la cea mai apropiata Prefectura de locul nasterii copilului.Mi se pare o aberatie!Trebuie sa fac atata drum pt o stampilaX-()
Va rog,lamuriti-ma ce trebuie sa fac:-/
Buna ziua, actele de studii se apostileaza in felul urmator:
cele de la liceu- respectiv diploma de bacalaureat si foaia matricola se apostileaza de catre Inspectoratul Scolar Judetan, insa in prealabil trebuie mers la liceaul care le-a eliberat si obtinuta o adeverinta de autenticitate pentru a dovedi ca acele acte au fost intradevar eliberate de catre ei, apoi cu acesta adeverinta si cu actele originale se merge la inspectoratul Scolar, dupa care se apostileaza de catre prefectura judetului,
- referitor la actele de facultate, respectiv diploma licenta, foaie matricola, programa analitica(daca este cazul), acestea se vor viza de catre Ministerul Invatamantului, centrul national de echivalare si recunoastre a diplomelor din Bucuresti , undeva pe langa cismigiu, vizarea se face in aceasi zi, de luni pana joi intre 9-11 se depun actele si se elibereaza intre 12-13.

Daca doresti mai multe informatii de rog sa imi scrii pe mail : pasapoarteromania@yahoo.com
legalmgm a scris:

De retinut ca, pentru recunoasterea internationala, certificatele de nastere si casatorie se traduc, dupa apostilare, in limba tarii de destinatie de catre un traducator autorizat, inclusiv apostila, urmand apoi sa fie legalizate de catre un notar public, in final traducerea legalizata fiind supralegalizata de catre Tribunal.


Buna ziua,

Am si eu cateva intrebari legate de citatul de mai sus:

1. daca pe certificatul de casatorie scrie deja in engleza si franceza, fiind facut acum 2 ani, mai este necesara traducerea lui?
2. citatul de mai sus e putin cam confuz ... pana la urma ce se apostileaza , originalul sau traducerea legalizata, sau amandoua?
3. daca nu sunt in tara, cum pot imputernici pe cineva sa mearga cu documentul sa fie apostilat?

Multumesc
Buna ziua,
Va deranjez cu o scurta intrebare. Daca doresc sa ma stabilesc in strainatate si toate documentele pe care le am (certificat nastere + diplome) trebuiesc legalizate, apostilate si traduse in Romania, sau pot face aceste operatiuni si in tara respectiva si in ce ordine se fac aceste operatiuni? multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
bubuzuza, utilizator
am postat de 2 ori din cauza browser-ului. si nu am putut sterge :((
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
bubuzuza, utilizator
Ma aflu in Spania sunt casatorit cu o colombeanca detinem certificat de casatorie din romania respectiv ea are residenta in romania pe un an valabila acum dorim sa depunem actele pt residenta aici pe langa toate actele se cere apostilia certificatului de casatorie stie cineva de aici din spania cum as putea sa apostiliez acest act?prin consulat sau ambasada se poate??va multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare copie xerox hotarare de divort - unde ? iolanda76ada iolanda76ada Buna seara ! Am urmatoarea problema : Am o hotarare de divort definitiva si irevocabila emisa in 2003 si legalizata in acelasi an. Pentru dosarul de ... (vezi toată discuția)
Echivalare diploma licenta ndt ndt Buna ziua, Sunt cetatean roman si doresc sa imi echivalez / evaluez diploma de licenta in strainatate, intr-un stat parte la Conventia de la Haga (Statele ... (vezi toată discuția)
Echivalare diploma cetatean european pentru admiterea la facultate in romania alexandracdr alexandracdr Am nevoie de echivalarea diplomei de sfarsit de liceu din Portugalia, problema inampinata are de a face cu Apostila de la Haga. Am intrat pe site-ul CNRED si ... (vezi toată discuția)