avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat ...

Duplicat certificat de deces
Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul de deces si toate celelalte acte ale lui si nu doreste sa le dea. Eu pot sa ma deplasez in localitatea in care a decedat fratele mamei sa cer duplicat pentru certificatul de deces.
Am incercat sa facem procura la notar, sa o pot reprezenta pe mama, dar se pare ca nu este posibil pentru ca mama nu are certificatul de nastere al fratelui decedat, prin care sa dovedeasca ca ea este sora. Cum putem totusi obtine acest duplicat care este necesar pentru ca mama sa poata accepta in termen mostenirea dupa frate (necasatorit, fara copii)? Daca o ruda a unui decedat tine documentele ceilalti sunt in imposibilitatea de a accepta o mostenire? Trebuie mers in instanta doar pentru asta? Mama vrea doar sa faca acceptarea pentru ca la o eventuala deschidere a succesiunii de catre celalalt frate aceasta sa fie gasita de notar. Nu deschide ea acum succesiune. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 21 Decembrie 2023
Vlad1968, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vlad1968 , utilizator 15:00, 7 Ianuarie 2024
Da, asa este, vreau ca mama sa nu fie omisa. Insa niciun notar nu vrea sa faca procura fara certificat de nastere! Pe care nu am cum sa il obtin, daca fratele l-ar da pe cel de nastere l-ar da si pe cel de deces si discutia nu ar mai exista.
Poate varianta cu scrisoarea e mai simpla, am sa ma interesez unde se poate face.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, nu am actele imobilului din masa succesorala danielstroe danielstroe Buna ziua, Am un var primar care a murit in 2009. Eu sunt singurul mostenitor al lui, a lasat in urma o casa+ teren intr-un sat.... Vreau sa dezbat ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 stare civila / succesiune sch sch 1.Va rog sa imi spuneti ce acte trebuiesc pt. a obtine Anexa 24 Stare Civila in vederea dezbaterii ulterioare a succesiunii, si daca aceasta solicitare, in ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)